NL/ENG
selectie :> mei 2015
	
< terug naar programmaoverzicht       volgende activiteit
MEI
10
DO
20:30 U

Keren Levi
The dry piece

DANS

Een goed figuur, een strakke huid, weggewerkte bultjes en rimpeltjes. Vrouwen moeten voldoen aan schoonheidsidealen – of zich onderscheiden door ervoor te kiezen er juist niet aan te voldoen. 'The dry piece' is een dansvoorstelling over de verstoorde relatie tussen het idee van schoonheid en de hedendaagse vrouwelijke identiteit. Ze zet theatertechniek in als de paintbrush van Photoshop en speelt met de confrontatie en esthetiek van het naakte vrouwelijke lichaam.

Twee inspiraties voor choreografe Keren Levi zijn Naomi Wolf en Busby Berkeley. Berkeley gebruikte als musicalregisseur vaak het vrouwelijk lichaam als esthetisch ‘bouwmateriaal’: massascènes waarin vrouwen gechoreografeerd werden tot geometrische figuren. De postfeministische schrijfster Naomi Wolf deed een studie naar hoe schoonheidsbeelden tegen vrouwen gebruikt worden. In 'The beauty myth' stelt zij dat wat wij schoonheid noemen een culturele mythe is, die voor bepaalde doeleinden ontstaan is: om vrouwen onder controle te houden door ze op te sluiten in hun lichaam.

Choreografie: Keren Levi * dans: Mari Matre Larsen, Tijana Prendovic, Orfee Schuijt, Eva Susova * dramaturgie: Igor Doricic * licht: Minna Tiikkainen * muziek: Tom Parkinson * video: Assi Waitz
The dry piece

MEER SPEELDATA IN HUIS

VR 21 SEP 2012 20.30 UUR
Benedenzaal

PRIJZEN

€7,00 (Normaal) / €7,00 (Grand pas)

DANSVOORSTELLING OVER HEDENDAAGS SCHOONHEIDSIDEAAL EN VROUWELIJKE IDENTITEIT.

VIDEO

teaser

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl