selectie :> mei 2015
	
< terug naar programmaoverzicht       volgende activiteit
MEI
24
DO
20:00 U

Noorderzon
AValanche

MUZIEK

AValanche

Noorderzon presenteert ism de Popfabryk en Grand Theatre Groningen een preview van Noorderzons audiovisuele project AValanche. Met een avondvullend programma in het Grand Theatre kijken we terug en vooruit: zo is er een preview op AValanche 2012 en blikken we terug op enkele projecten van AValanche 2011, en hoe deze zich verder hebben ontwikkeld.

Noorderzon is al jarenlang een plek waar (jong) AV-talent volop aan de bak komt. In 2011 is Noorderzon voorzichtig gestart met een kleinschalig lab voor jonge, veelbelovende AV-kunstenaars uit het noorden met als einddoel een project tijdens Noorderzon.

Het volledige Grand Theatre wordt door de preview van AValanche in beslag genomen en het programma beslaat de hele avond. Sommige onderdelen zijn al ‘af’, zoals de mooie projecten van vorig jaar die allen sindsdien op diverse podia te zien zijn geweest. En sommige onderdelen zijn een tussentijdse presentatie: niet alles is, zoals het een preview en ontwikkeltrajecten betaamt, al af. Er wordt zelfs met diverse plannen gepitched door studenten van Academie Minerva.

Het programma beslaat presentaties van onder andere Sexton Creeps (Groningen), Lex Vesseur & A Liquid Landscape (Groningen), WERC (Groningen), Passengers met Beun en Haas (Friesland), Het Zuidelijk Toneel/Tim Verbeek met Joachim Rümke (Groningen, Noord-Brabant) en Joost Maaskant (Friesland). De avond wordt verder opgeluisterd door onder meer optredens van Willy Darktrousers (Friesland) en een gloednieuw ‘blaasorkest’. 

Kaartverkoop loopt via Noorderzon. Klik hier om kaarten te kopen.
Er is op de avond zelf ook – zolang de voorraad strekt – last minute kaartverkoop aan de deur