NL/ENG
selectie :> september 2015
	
< terug naar programmaoverzicht       volgende activiteit
SEP
7
VR
20:30 U

De Warme Winkel
San Francisco op locatie Paradijsvogelstraat

THEATER

San Francisco op locatie Paradijsvogelstraat

De Warme Winkel speelt een crisiskomedie die afrekent met de recessie. Centraal staat het verlangen om daadwerkelijk iets te doen, om het publiek iets mee te geven. Al is het maar een perspectief op een uitweg uit het fuik van economische groei en de schulden die daarbij horen.

Met opmerkelijk weinig middelen slepen Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld je mee langs een stoet van personages, showtrappen, en middeleeuwse dorpen. Tussen de bedrijven door geven ze, zoals Trouw schreef, "een genadeloze analyse van wat wel of geen geld met mensen, met kunstenaars kan doen".

San Franscisco is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2012. Juryrapport: ‘Met een wonderlijke beheersing van vele speelstijlen bewijst San Francisco dat een pientere maatschappelijke analyse over megalomanie en schuld niet in tegenspraak hoeft te zijn met een bijzonder prettige publieksvriendelijkheid. Een voorstelling die voorbij de crisis denkt.’

Locatie

We hebben een mooie locatie gevonden voor San Francisco aan de Parardijsvogelstraat. Zie hieronder de fietsroute vanaf het Grand Theatre. Je wordt op de locatie opgevangen door publieksbegeleiders. Er is voldoende ruimte om fiets of auto te parkeren.

plattegrond_paradijsvogelstraat_sanfrancisco

concept en spel: Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld * eindregie: Jeroen De Man * licht: Prem Scholte Albers * vormgeving: Rikus Brederveld.

http://www.dewarmewinkel.nl

MEER SPEELDATA

ZA 8 SEP 2012 20.30 UUR

PRIJZEN

€15,00 (Normaal) / €10,00 (Grand pas) / €12,50 (Cjp) / €12,50 (65+) / €12,50 (Student) / €7,00 (Kunstvakstudent)

CRISISKOMEDIE TEGEN DE RECESSIE

RECENSIES

De Warme Winkel maakt misschien wel het ultieme statement over de crisis. Meer dan verbeeldingskracht en relativering zijn niet nodig

--- Het Parool ---

... Dan besef je weer hoe weinig er nodig is om vervoerd te raken: enkel de verbeelding en een goed verteld verhaal. Dat is het antwoord van de kunst op de crisis.

--- Trouw ---

Het antwoord van de kunst op de crisis

--- NRC Handelsblad ---

VIDEO

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl