NL/ENG
selectie :> oktober 2015
	
< terug naar programmaoverzicht       volgende activiteit
OKT
24
WO
20:30 U

Schwalbe
Schwalbe speelt vals

THEATER

Schwalbe speelt vals

Acht jonge mensen verliezen zich in het spel. Het wordt een gevecht en ze ontdekken karaktertrekken in zichzelf en de ander die ze nog niet kenden. De spelers van Schwalbe zeggen hierover: "We willen met deze voorstelling de donkere kant van de mens aanraken, de kant waarvan iedereen hoopt of wellicht gelooft dat die bij hen niet aanwezig is.We zien het spel als de strijd die we in ons dagelijks leven niet meer leveren omdat we beschaafd zijn."

Theatercollectief Schwalbe maakt performatief theater met het lichaam als uitgangspunt. Het lijfelijke wordt op de spits gedreven; er wordt gezocht naar de uiterste consequentie van een opdracht. De poging - die leidt tot handelen - is de voorstelling. Het verloop van die poging is elke avond anders.

Concept en spel: Christina Flick, Marie Groothof, Melih Gençboyaci, Hilde Labadie, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó, Daan Simons * decor: Joost Giesken, Dave Staring * eindregie: Tim Etchells * dramaturgie: Anoek Nuyens * kostuums: Sara Hakkenberg

http://www.schwalbe.nu

		

PRIJZEN

€15,00 (Normaal) / €10,00 (Grand pas) / €12,50 (Cjp) / €12,50 (65+) / €12,50 (Student) / €7,00 (Kunstvakstudent)

HET IS MENENS

(theaterkrant)

RECENSIES

'Wat ogenschijnlijk begint als kinderspel wordt gaandeweg een gladiatorengevecht, want als het echt om overleven gaat is genade ver te zoeken….Kledingstukken worden zonder pardon losgerukt, rollende lichamen vechten om een sok, hier en daar loopt nog iemand rond met het laatste restje van zijn blouse. Het is menens en het is echt'.

--- theaterkrant.nl ---

'Het laagje beschaving bleek weer schokkend dun in mooie voorstelling 'Schwalbe speelt vals.'

--- Trouw ---

VIDEO

FOTO

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl