selectie :> augustus 2015
	
< terug naar programmaoverzicht       volgende activiteit
AUG
24
VR
21:00 U

ZomerJazzFietsTour
Proloog / Noorderzon

MUZIEK

Proloog / Noorderzon

Met Håkon Kornstad / Ingebrigt Håker Flaten & Das Kapital

De Proloog van de eigenzinnige ZomerJazzFietsTour, waar het publiek zich op de fiets langs boerenschuren en kerkjes een weg baant door het prachtige Reitdiepdal, vindt dit jaar plaats in het Grand Theatre. Er zijn optredens van twee internationale acts uit de Nordic route, een speciale themaroute op de ZomerJazzFietsTour, die aandacht heeft voor de levendige Scandinavische jazzscene.

Op de Proloog laten de Zweedse saxofonist Håkon Kornstad, de Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten en de Deense gitarist Hasse Poulssen alvast van zich horen. Duo Kornstadt/Håker Flaten improviseert vanuit Zweedse volksmuziek.

Het internationale trio Das Kapital kiest de muziek van Hanns Eisler, de componist van de theaterstukken van Bertold Brecht, als uitgangspunt. Deze jonge Europese topmusici voegen een nieuw hoofdstuk toe aan de in Nederland door Willem Breuker geïntroduceerde Brecht-muziek.

Kaartverkoop voor de Proloog verloopt via Noorderzon en ZomerJazzFietstour

ZomerJazzFietsTour

Op de laatste zaterdag van augustus zit elke rechtgeaarde muziekliefhebber uit Groningen en de wijde omtrek op de fiets, onderweg van boerenschuur naar kerk en vice versa. Want de ZomerJazzFietsTour presenteert dan sfeervolle concertenop het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek op locaties door het hele Reitdiepdal, het gebied ten noordwesten van de stad Groningen.

 

Håkon Kornstad: saxofoons * Ingebrigt Håker Flaten: contrabas. Das Kapital: Daniel Erdmann: tenorsax * Hasse Poulsen: gitaar * Edward Perraud: drums.

http://www.zjft.nl/