NL/ENG

Nieuws

 • 20 september 2014

  Meer geld voor cultuur

  Gemeente Groningen trekt de komende twee jaar één miljoen euro extra uit voor cultuur. Dat maakte wethouder Paul de Rook vrijdagmiddag bekend. Daarmee moet voorkomen worden dat instellingen in grote problemen komen. "Tegelijkertijd hebben we een sterke ambitie, we willen een van de beste cultuursteden van Nederland worden." De Rook noemt o.a. Grand Theatre Groningen, De Steeg, Houten Huis, Club Guy & Roni, Scheepvaartmuseum en De Noorderlingen.

  Paul Smelt, directeur Grand Theatre Groningen: "We zijn erg blij met dit nieuws van de wethouder. Het zorgt dat we ook de komende jaren een bloeiend theater kunnen zijn in het centrum van deze mooie cultuurstad."

  lees meer

 • 16 september 2014

  Contact' van Roswitha Bergmann in première op het Axis Festival Assen

  Zaterdag 20 september gaat 'Contact' van Roswitha Bergmann in première op het Axis Festival. Grand Theatre Groningen gaat de komende jaren nauw samenwerken met het Axis Festival. Samen presenteren we nieuw werk van talentvolle makers. Dit jaar zijn dat de voorstellingen 'Staat van Geluk mini' van Hanna van Mourik Broekman en 'Contact' van Roswitha Bergmann.
   
  contact4 webvr 19 sep 20:30 (try-out)
  za 20 sep 15:30 (try-out) en 20:30 première
  zo 21 sep 15:00
  Roswitha Bergmann - 'Contact'
  'Contact' is een tragikomische muziektheatervoorstelling over een sexverslaafde operazanger die hoopt verlossing te vinden in discipline en muziek. Muziek waarvan gezegd wordt dat deze de ultieme verlossing en mededogen bied: de Mattheüs Passion van J.S. Bach.
   
  Concept/regie: Roswitha Bergmann. Zang: Charles Hens. Lichtontwerp: André Pronk (Grand Theatre Groningen). Met dank aan Oscar van Woensel, Loeki Wiefferink en Anne van Dorp.
   
  vr 19 en za 20 sep 19:30
  Hanna van Mourik Broekman - 'Staat van Geluk mini’
  In Staat van Geluk - mini' ontvouwt zich een liefdesdrama tussen een werkgever en 'haar' werknemer.
  ‘Staat van Geluk’ is een theaterproject over de mens en zijn werkdrift. Wat betekent ‘arbeid’ voor het individu, en wat betekent ‘arbeid’ in onze huidige maatschappij? Met behulp van publiek, tekst, beeld en muziek komt Hanna van Mourik Broekman in vier deelsessies tot haar uiteindelijke voorstelling over arbeid, 'Staat van Geluk mini' is deelsessie 3. Het maakproces is van begin tot eind openbaar.
   
  Regie Hanna van Mourik Broekman. Tekst Jibbe Willems. Spel Nadia Amin,Tobias Nierop, e.a.  

  Jonge Makers
  Grand Theatre Groningen ondersteunt talentvolle makers van theater, dans en muziek en begeleidt ze in hun ontwikkeling. De makers spelen op verschillende festivals in Nederland en België. Voor meer informatie over onze jonge makers klik hier

  Meer info festival en kaartverkoop: www.axisfestival.nl

  lees meer

 • 15 september 2014

  Nog meer felicitaties!

  The Immortals 538317174c603Gister zijn de VSCD Toneelprijzen 2014 uitgereikt. Jacob Derwig en Kirsten Mulder wonnen prijzen voor hun rollen in Who's afraid of Virginia Woolf en spelen dit seizoen bij Grand Theatre in Angels of America. Boogaerd en Van der Schoot wonnen de Mimeprijs voor 'Hidious (Wo)man' en spelen op 11 november in Grand Theatre hun nieuwe voorstelling 'The Immortals'. Martijn Nieuwerf is winnaar van de Arlecchino voor zijn rol in 'Caligula', een voorstelling van Coproducers die afgelopen seizoen bij Grand Theatre te zien was. Van harte gefeliciteerd allemaal! 

  lees meer

 • 12 september 2014

  Theater Festival in volle gang

  Het Theater Festival is in volle gang. Hier enkele foto's van de opening. In een bomvolle zaal spraken Pascal Gielen e.a. over de waarde van cultuur, vervolgens speelt Theater Artemis 'De dag dat de papagaai zelf iets wilde zeggen' en daarna kon het publiek in gesprek met de maker Jetse Batelaan.

  Het festival duurt nog tot zondag 14 september. Er zijn nog kaarten voor Fellini VR 12 SEP in de Stadschouwburg en 'Schijn' ZA 13 SEP in het Grand Theatre. 'Hotel Perdu' is uitverkocht.

   openingpascalgielen

  opening balkon

  openingcafe

  lees meer

 • 08 september 2014

  Verkoop TRAUM TUMULT start 19.30 U

  Vanavond om 19:30 U start de verkoop van TRAUM TUMULT 11 oktober 2014. Een heerlijk muzikaal brouwsel dat je niet mag missen! Met Sebastiaan Mullaert aka Minilogue, Microtrauma, Mononoid en Riley Reinhold. 

  TT

  lees meer

 • Nieuws 2011   ( 3 Artikelen )
 • Nieuws 2012   ( 81 Artikelen )
 • Nieuws 2013   ( 76 Artikelen )
 • Nieuws 2014   ( 37 Artikelen )

grand pas banner 2014


grand_hier_scherp

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl