NL/ENG

Nieuws

 • 15 april 2014

  Terras en kinderspelletjes tijdens Koningsdag

  bellenblaas685154Tijdens Koningsdag terras en kinderspelletjes bij het Grand Theatre. Terwijl de ouders genieten van een lekker kopje koffie, kunnen de kinderen grabbelen in een megagrote grabbelton of XL- twister spelen. Volg de geur van verse crêpes of de kleurige bellen van de bellenblaasmachine..

  ZA 26 APR 10.00 - 16.00 U in en voor het Grand Theatre.

  lees meer

 • 09 april 2014

  De Stormkamer als theatraal laboratorium

  hanna in het cafe24 APR Stormkamer in PIT met stelling: De jeugd werkt niet. In april en mei organiseren we samen met jonge maker Hanna van Mourik Broekman 4 stormkamers. Een Stormkamer is een kleine theatersetting waar Hanna en schrijver Jibbe Willems in gesprek gaan over de Mens en zijn Werkdrift. Door toevallige passanten, experts en bezoekers actief te betrekken bij de discussies ontstaat ter plekke instant locatietheater. Het publiek wordt zelf onderdeel van het creatieve maakproces.

  We nodigen je uit om te reageren, te discussiëren en te reflecteren op:
  10 APR 16.00 U Grote Markt - stelling: Arbeid maakt gelukkig.
  24 APR 20.00 U Werkruimte van collectief PIT (Gelkingestraat) - stelling: De jeugd werkt niet.
  8 MEI 17.00 U Voedselbank (Oosterhamrikkade, met diner) - stelling: In de toekomst bestaan geld en werk niet meer.
  27 MEI 16.30 U Rechtbank (Guyotplein) - stelling: Arbeid is  mensonterend.

  Je kunt je aanmelden via stormkamer@grandtheatregroningen.nl 

  Staat van Geluk

  Alle ervaringen uit de Stormkamers worden gebundeld in de voorstelling 'Staat van Geluk', die te zien zal zijn in december. In dit theaterproject is de vraag onderzoeken belangrijker dan hem beantwoorden. Met behulp van publiek, tekst, beeld en muziek komt regisseuse Hanna van Mourik Broekman in vier deelsessies tot haar uiteindelijke voorstelling over arbeid. Het maakproces is van begin tot eind openbaar.

  Hanna heeft momenteel een flexplek in ons dagcafe. Daar kun je de komende weken een kijkje krijgen in het hoofd van de theatermaker.

  lees meer

 • 08 april 2014

  DE 7 ZONDEN in het Grand Theatre

  VFlorence Foster 530dcb0d3e850an 15 t/m 19 april staat het Grand Theatre in teken van DE 7 ZONDEN. Hoogmoed, hebzucht, lust… alle zeven hebben op hun eigen manier iets te maken met Grand Theatre en de voorstellingen Apera, Florence Foster Jenkins en Caligula.

  1. HOOGMOED. Een nerveuze concertbezoeker, gespeeld door Marien Jongewaard, in de muziektheatervoorstelling Apera wordt geconfronteerd met hoogmoed. Hij kan maar moeilijk zijn trots opzij zetten als hij ziet wie/wat zijn plaats hebben ingenomen. De muziektheatervoorstelling over Florence Foster Jenkins is één en al hoogmoed. Florence had de stellige overtuiging dat ze uitzonderlijk zangtalent bezat, maar stond bekend als de slechtste operazangeres aller tijden. Theatervoorstelling Caligula gaat over een hoogmoedige keizer die ten slachtoffer valt aan zijn eigen waanzinnigheid.

  2. HEBZUCHT. De hoogmoedige Florence Foster Jenkins beging naast de eerste zonde ook de tweede zonde. Rijkdom was voor haar niet genoeg, ze wilde ook beroemd zijn.

  3. LUST. Keizer Caligula gaf zich over aan verkeerde lusten door het bed te delen met niemand minder dan zijn zuster Drussila…

  4. AFGUNST. De hoogmoedige, nerveuze concertbezoeker in de muziekvoorstelling Apera ziet groen van afgunst en jaloezie. Ooit was hij zelf een winnaar maar zijn podium is door apen veroverd. Nu moet hij leren omgaan met verlies in een wereld waarin succes de norm is.

  5. GULZIGHEID. In het Grand Theatre café kan iedere bezoeker zich schaamteloos overgeven aan deze vijfde zonde. Er kan met hartenlust worden gegeten en gedronken, van verse cappuccino’s tot dagelijkse lekkernijen, zoals zelfgemaakt bananenbrood.

  6. WOEDE. Nadat zijn geliefde en zuster Drussila sterft, ontsteekt in het hoofd van Caligula een eindeloze woede. Hij onderwerpt zijn onderdanen aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood.

  7. LEDIGHEID. In het Grand Theatre café kunnen bezoekers zich voor en na deze drie bijzondere voorstellingen tegoed doen aan gemakzucht, traagheid en luiheid. Zeven zonden in één week is ook niet niks.


  15/16 APR APERA
  17 APR Florence Foster Jenkins
  18/19 APR Caligula

  lees meer

 • 03 april 2014

  Grand Theatre trekt flink meer bezoekers.

  2013 was een goed jaar. We kregen een nieuwe flexibele tribune, opende een theatercafe en trokken 24.000 bezoekers op 120 voorstellingen, concerten, festivals en andere activiteiten. Ruim 6.000 meer dan het jaar ervoor. Ook ondersteunde Grand Theatre Groningen een aantal jonge makers, van wie werk te zien is komende zomer op o.a. Karavaan, Oerol en Simmerdeis.Lees hier het volledige jaarverslag 2013.
   

  lees meer

 • 28 maart 2014

  Drie keer Freek in het Grand Theatre

  Hella en Freek Spring Foto Koos Breukel-4kantVier onze vrijheid met Freek en Hella de Jonge. Op zondagmiddag 4 mei leest Hella voor uit haar boek 'Spring', Freek interviewt  haar en hij zingt een paar liedjes. Zondagavond herdenken Freek en Hella de oorlog met persoonlijke verhalen. Op maandag 5 mei kun je naar het allereerste muziekprogramma van Freek de Jonge in het Grand Theatre!

  4 mei 15.00 uur Spring

  4 mei 21.00 uur Freek's Ooms in de oorlog

  5 mei 20.30 uur Vrijheid Zondermeer

   

  Korting voor studenten

  Studenten kunnen naar Spring, Freek's Ooms in de oorlog en Vrijheid Zondermeer voor 25 euro. Klik hier om de passepartout te bestellen.

  lees meer

 • Nieuws 2011   ( 2 Artikelen )
 • Nieuws 2012   ( 81 Artikelen )
 • Nieuws 2013   ( 84 Artikelen )


grand_hier_scherp

grand pas banner 2013

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl