NL/ENG

Nieuws

 • 27 augustus 2014

  29 AUG premiere IN\TWO SOLO'S

  Vrijdag 29 augustus presenteren we samen met Dancelab Berlijn de premiere van de dansvoorstelling IN\TWO SOLO'S, choreografie Jorge Morro en Norbert Servos.

  Een man en een vrouw. Beiden zijn alleen gelaten door hun partner en zullen opnieuw moeten beginnen. Maar daarvoor moeten ze ook iets loslaten. In twee solo’s toont de jonge choreograaf en danser Jorge Morro hoe bang we zijn om alleen zijn te zijn.

  Not coming back toont een vrouw die op een geliefde wacht die niet komt en verstrikt raakt in haar herinneringen. In Dressed to kill moet een man in het reine komen met het feit dat zijn vrouw hem heeft verlaten. En hij moet leren leven met zijn gekrenkte ego. In de gescheurde bruidsjurk van zijn ex wordt hij geconfronteerd met het grote niets dat er na haar achterblijft.

  De jonge choreograaf en danser Jorge Morro maakte Not coming back voor danseres Silvia Ventura. Zelf danst hij de man in Dressed to kill in een choreografie van Norbert Servos. Lichtontwerp is van Wil Frikken (Grand Theatre Groningen).

  De voorstelling is te zien op 29, 30 en 31 augustus tijdens Noorderzon. Voor kaarten klik hier

  lees meer

 • 23 augustus 2014

  Noorderzon 21-31 AUG

  Noorderzon is in volle gang!

  foto 1

  noorderzon2

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  lees meer

 • 09 augustus 2014

  concert voor de deur

  Vanmiddag om 16.00 uur voor onze deur: Ricciotti Ensemble en Ellen ten Damme!

  foto

  lees meer

 • 08 augustus 2014

  Jonge makers op theaterfestival Boulevard

  De jonge makers Charlotte Caeckaert en Hanna van Mourik Broekman spelen de komende week op Theaterfestival Boulevard in 's Hertogenbosch.

  Hanna staat er met 'Staat van Geluk mini', een liefdesdrama tussen een werkgever en 'haar' werknemer met spel, tekst, zang en dans.

  Charlotte speelt 'Demarrage', een locatievoorstelling gebaseerd op het verhaal van Jeanne d'Arc. Het stuk laat je fysiek ervaren hoe het is om in beweging te komen, niet te verstrammen.

  Na de eerste voorstelling gisteravond ging Charlotte meteen de 'strijd' aan met Omroep Brabant.

  charlotte op boulevard licht

  Meer informatie over onze jonge makers vind je hier

  lees meer

 • 08 augustus 2014

  Ricciotti Ensemble en Ellen ten Damme zaterdagmiddag 9 augustus op straat in Groningen

  ellen ten damme-webGrand Theatre Groningen en het Ricciotti Ensemble organiseren 9 augustus samen een concert in het centrum van Groningen. Met speciale gast: Ellen ten Damme. Locatie is nog geheim.

  Het straatsymfonieorkest Ricciotti speelt verrassingsconcerten op allerlei locaties. Bijvoorbeeld in een reuzenrad of een zwembad en ook vaak op straat. Het ensemble kan razendsnel opstellen. Het record is 1 minuut en 36 seconden. Dit is vanaf het moment dat de eerste voet de touringcar verlaat, tot de eerste noot die gespeeld wordt door een volledig opgesteld orkest.

  Zaterdag 9 augustus is het Ricciotti Ensemble in Groningen. Het is de start van hun Roarin' Berlin Tour. Speciale gast in deze tournee is de veelzijdige zangeres en actrice Ellen ten Damme, die in Duitsland furore maakte als vertolkster van het repertoire van Marlene Dietrich, Bertolt Brecht, Nina Hagen en Udo Lindenberg.

  Op het programma van Ricciotti's Roarin' Berlin Tour staan klassiekers als Lili Marleen en Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt, Kurt Weills Kleine Dreigroschenmusik en delen uit de Suite voor Kammerorchester van Ervín Schulhoff. Ellen ten Damme brengt een warm muzikaal eerbetoon aan Nina Hagen, met arrangementen van Ricciotti's ‘hofarrangeur’ Konrad Koselleck.

  Om Berlijn kennis te laten maken met Nederlandse muziek heeft Ricciotti de twee jonge Rotterdamse componisten David Awotwi en Efthymios Stavropoulos uitgenodigd om een miniatuur schrijven die aansluit op de muziek van het interbellum en zich daarbij te laten inspireren door de jazzy noten van Weill, Eisler en Schulhoff. Verder heeft het Ricciotti een compositieopdracht verleend aan de jonge Oostenrijkse jazzzangeres en theatermaakster Laura Winkler. Zij is tevens oprichtster van het Wabi-Sabi Orchester, waarmee het Ricciotti zal optreden in Berlijn.

  Ricciotti’s Roarin' Berlin Tour met speciale gast Ellen ten Damme

  zaterdag 9 augustus / 16.00 -17.00 uur op straat in Groningen, locatie nog geheim

  Toegang gratis.

  lees meer

Magistrale versie van klassiek meesterwerk

Nieuws

'Magistrale versie van klassiek meesterwerk'  - Groene Amsterdammer over 'Koning Lear' van 't Barre Land. VR 27 APR in het Grand Theatre. let op! bij het artikel staat de verkeerde datum.

Gehele artikel uit De Groene Amsterdammer:  pagina 1 en pagina 2.

grand pas banner 2014


grand_hier_scherp

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl