NL/ENG

Producent

Al meer dan dertig jaar bieden we podiumkunstenaars ruimte en expertise om hun ideeën te realiseren. Vanuit het credo: niets is onmogelijk. We houden van eigenwijs maatwerk. Wat onze bijdrage is verschilt per productie en maker. Het theater aan de Grote Markt is druk bezet is met zo'n 250  voorstellingen, concerten en culturele activiteiten per jaar voor het Groningse publiek. De beneden- en bovenzaal gebruiken we af en toe ook voor (af-)montages. Voor langere repetitieperiodes en residenties bieden we ruimte in de studio, werkplaats of elders in de stad of op locatie. Onze actuele producties vind je hier.

Ben je professioneel theatermaker en geïnteresseerd in Grand Theatre Groningen als producent? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Grand Theatre Groningen:

  • Gaat een relatie met de maker aan en is én blijft intens betrokken.
  • Helpt hen met het helder voor ogen krijgen wat ze voor ogen hebben.
  • Heeft meer dan voldoende expertise en ervaring in huis om de makers te begeleiden in hun ontwikkelingsproces.
  • Begint blanco, gaat geen experiment uit de weg en zoekt net zo lang tot een goed en passend antwoord is gevonden.
  • Werkt vanuit de ziel van de productie, volgt het idioom van de maker en beschouwt het als iets kostbaars om iets niet te weten.
  • Voegt haar infrastructuur en haar sterke, internationale, netwerk van zowel pand als personeel toe aan het initiatief van de maker.

 

Maatwerk

Jan Stelma, artistiek initiator: "De benedenzaal is een zaal die volledig naar de hand van de maker te zetten is. De bovenzaal is een vlakke vloer met een geheel eigen authentieke sfeer en helemaal in de nok van het Grand Theatre is de studio, waar je  kunt repeteren. Eigenlijk bieden we alle mogelijke voorzieningen op het gebied van podiumkunsten – van een volledig uitgewerkt lichtplan tot video-, film- en geluidtechniek tot medewerkers met rigging- en pyrodiploma's tot de volledige marketing van de voorstellingen tot, tot.... en met succes. Onze almaar groeiende internationale oriëntatie en naam en faam zorgden ervoor dat onze producties ook in het buitenland te zien waren."

André Pronk, techniek-coördinator: "We kunnen – als we willen – 35 auto's aan het plafond hangen. Die kunnen boven, onder, naast elkaar bewegen."

Noordelijke partners

Samen met onze Noordelijke partners zorgen we voor een bruisend cultureel Groningen! Als producent zetten we ons netwerk, expertise, werkplaats, gastenverblijf en theatergebouw in. Als podium zorgen we voor een goede afstemming in de programmering en zetten we gezamenlijk de podiumkunsten op de kaart.

De Coproducers

Grand Theatre Groningen is met ingang van 2013 een van de zeven Coproducers. Samen met de Rotterdamse Schouwburg, Frascati Amsterdam, Theater aan het Spui, De Verkadefabriek, de Toneelschuur en Theater Kikker geven we zo een impuls aan de ontwikkeling van vernieuwend dans- en theateraanbod.

De Coproducers produceren jaarlijks minimaal twee voorstellingen. Hierbij gaat het om het beschikbaar stellen van een startkapitaal en de garantie van ca. 20 speelbeurten. Voor het seizoen 2013/2014 presenteren de Coproducers twee coproducties. 'Schwalbe speelt buiten'  van het mimegezelschap Schwalbe gaat in het najaar van 2013 in premiere. Voorjaar 2014 maakt regisseur Thibaud Delpeut een enscenering van 'Caligula'  van Albert Camus. In het Grand Theatre is Caligula te zien op vrijdag 18 en zaterdag 19 april 2014.

Station Noord

Grand Theatre Groningen is initiatiefnemer van Station Noord, een 'tussenstation' voor afgestudeerde acteurs/theatermakers om in het levendige theaterklimaat in het Noorden een seizoen lang mee te spelen, mee te werken en onderzoek te doen. Station Noord is een samenwerking tussen Grand Theatre Groningen en De Noorderlingen, het NNT, Tryater en de PeerGroup.

Ben je geïnteresseerd in Station Noord? Stuur een mail met je CV en motivatie naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

grand_hier_theater

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl