Club Guy & Roni Weekend Break Festival

vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, 20.30 uur
Grand Theatre

Gelijk kaarten bestellen
> vrijdag 11 maart
> zaterdag 12 maart

Weekend Break Festival
Terug van weg geweest. Na een uitstapje bij Paradigm is Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival dit seizoen weer terug in het Grand Theatre. Een weekend vol moderne dans, theater, film, live muziek, multimedia en meer. Met op het programma enkele gloednieuwe producties, zoals ‘The Jungle is our house’ en ‘KASPAR’. En een afterparty (met dj Neon Wasabi) natuurlijk!

The Jungle is our house
Calais, 2013. Een groep mannen houdt een spandoek omhoog met de tekst: “The Jungle is our house, plz don’t destroy it, if you do so then where is the place to go.” Het was hun protest tegen de ontruiming van een illegaal kamp op een verlaten fabrieksterrein, door de bewoners genaamd ‘The Jungle’. Kort daarop herrijst elders in een duinpan een nieuwe Jungle die halverwege 2015 uitgroeit tot de grootste sloppenwijk in West-Europa.
‘The Jungle is our house’ gaat over Lebensraum. Over eten of gegeten worden, de arrogantie van de macht en de wet van de sterkste. Muzikant Bert Dockx, actrice Veerle van Overloop en danser en Zwaanwinnaar Igor Podsiadly staan in een voorstelling gebaseerd op documentair materiaal, zonder commentaar gemonteerd tot een collage met een heel eigen ritme.

regie en spel: Veerle van Overloop ∙ choreografie en dans: Igor Podsiadly ∙ compositie en livemuziek: Bert Dockx ∙ co-productie Club Guy & Roni en Arenbergschouwburg Antwerpen

KASPAR (try out)
Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club zet opnieuw zijn tanden in een stuk van de beroemde toneelschrijver Peter Handke. Na de succesvolle bewerking van ‘offending the audience’ is het nu, onder leiding van regisseur Hendrik Aerts en danseres/ choreograaf Angela Herenda, de beurt aan ‘KASPAR’. De toneeltekst, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vondeling Kaspar Hauser, toont hoe iemand steeds geïndoctrineerd wordt om te zijn zoals de anderen. ‘KASPAR’ belooft een meeslepende voorstelling te worden over taal, identiteit en anders-zijn, in de toegankelijke stijl die je kent van de Poetic Disasters Club. De première vindt plaats op theaterfestival De Parade.
Tijdens dit weekend krijg je alvast een voorproefje.

regie en choreografie: Hendrik Aerts en Angela Herenda ∙ dans: Agnese Fiocchi, Patrick de Haan, Harold Luya, Tatiana Matveeva, Manuel Paolini, Milan Schudel en Sonia Zwolska ∙ musici: Judith Döhn, Andy Smart en Élénie Wagner, scenografie: Pim Kraan.

8937
Club-danser en choreograaf Adam Peterson maakt samen met de Poetic Disasters Club een korte productie. De choreografie ‘8937’ is een verkenning naar een ‘staat van zijn’ die zich weigert vast te pinnen.

choreografie: Adam Peterson, dans: Agnese Fiocchi, Patrick de Haan, Harold Luya, Tatiana Matveeva, Manuel Paolini, Milan Schudel en Sonia Zwolska.

5
In 1989 vluchtte Mohamed Yusuf Boss met zijn moeder, twee zussen en broertje vanuit Somalië naar Nederland. De impact die dat op hun leven had, verpakt Mohamed in een solo, ‘5’ getiteld. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn moeder; hoe heeft ze die periode beleefd? En wat heeft het met haar gedaan? Mohammed wordt begeleid door hiphopdanser en choreograaf Shailesh Bahoran.

Gelijk kaarten bestellen
> vrijdag 11 maart
> zaterdag 12 maart

Weekend Break Festivalhap
Eet vooraf een festivalhap bij één van de toffe tenten Het Concerthuis en Wadapartja! Lees hieronder wat er op het menu staat en hoe je kunt reserveren.

Wadapartja
Een rijkelijk gevulde stoofpot van Gronings weiderund. Gegaard in Oma’s pruim (Oude bok van Bax bier, uut grunn) met heerlijke roseval aardappels uit de oven en een koolsalade. Reserveren kan via dit contactformulier en 06-39034837. Vergeet niet ‘Festivalhap’ te vermelden!