Makers

Het Grand Theatre werkt graag samen. Dit doen wij onder andere met Groninger festivals en makers zoals Noorderzon Performing Arts Festival, Jonge Harten Festival, jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Eurosonic Noorderslag, Soundsofmusic en De Noorderlingen.

Lees hieronder meer over deze Groningse makers en festivals:

Soundsofmusic

Van 27 t/m 30 oktober presenteert Soundsofmusic vier dagen muziek vol verrassingen in de binnenstad van Groningen. Met concerten, installaties en filmprojecten van makers van nu. Het festival van 2016 wil nieuwsgierige oren voeden, maar ook inspireren en prikkelen tot nadenken over de toekomst van de muziek. Concerten, films, debat en installaties vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen.

www.soundsofmusic.nl

Voorstellingen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen.

Een jaarlijks elfdaags festival vindt jaarlijks eind augustus plaats en ontvangt zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld. Het festival vindt plaats van in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen, waaronder het Grand Theatre Groningen.

www.noorderzon.nl

Voorstellingen

Het Houten Huis

Het Houten Huis is sinds 2013 het jeugdtheatergezelschap van het Noorden en huisgezelschap van het Grand Theatre Groningen. Het huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn ze aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Overdag spelen we voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kent…

www.hethoutenhuis.org

Voorstellingen

Jong Harten Theaterfestival

Jonge Harten is een negendaags theaterfestival dat plaatsvindt in zo’n beetje alle theaters in Groningen. Een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek en een bruisend festivalhart. Voor jonge mensen die iets meer willen. En durven. Het festival bereikt inmiddels met zijn voorstellingen, workshops en andere activiteiten ruim 10.000 bezoekers per jaar.

www.jongeharten.nl

Voorstellingen

De Steeg

De Steeg maakt theatervoorstellingen waarmee ze jongeren laten kennismaken met theater,  aan het denken zetten over actuele onderwerpen en jonge theatermakers ruimte bieden voor talentontwikkeling.

Ze spelen hun theatervoorstelligen op scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en daarbuiten. Ze treden 285 keer per jaar op, waardoor 15.000 jongeren per jaar met De Steeg in aanraking komen.

www.desteeg.info

Club Guy & Roni

Dynamisch, eigenwijs en rauw, maar tegelijkertijd ook aangrijpend en humoristisch. Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap dat garant staat voor mysterieuze, muzikale en verleidelijke danstheatervoorstellingen die inhaken op hedendaagse onderwerpen en veel verder reiken dan dans alleen.

De Club werd opgericht in Groningen in 2002 door choreografen Guy Weizman en Roni Haver. Guy Weizman zal vanaf 2017 samen met Julie van den Berghe tevens artistiek leider worden van het Noord Nederlands Toneel.

www.clubguyandroni.nl

De Noorderlingen

De Noorderlingen Vooropleiding Theater Groningen is twee in één: een opleiding en productiehuis voor talentvolle jongeren tussen 12 en 21 jaar. Talenten krijgen de kans een meerjarig les- en trainingsprogramma te volgen, gegeven door een team van makers; van acteurs en regisseurs tot componisten en choreografen. Uit de meest getalenteerde jongeren, die van theater hun beroep willen maken, stellen we jaarlijks de Productiegroep samen. De Noorderlingen staat al bijna 35 jaar garant voor spelers en makers die een aanwinst zijn voor het landelijke theater- en filmcircuit.

www.denoorderlingen.nl

Voorstellingen

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag in De Oosterpoort in Groningen.

www.eurosonic-noorderslag.nl