Inleiding Thijs Lijster bij ‘Victor of de kinderen aan de macht’

In het nieuwe jaar biedt ons programma veel om naar uit te kijken. Zo speelt het Amsterdamse gezelschap Dood Paard op zaterdag 9 januari ‘Victor of de kinderen aan de macht’Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding waarbij dramaturg en programmamaker Florian Hellwig in gesprek gaat met docent kunst- en cultuurfilosofie en schrijver Thijs Lijster over onze cultuur in deze onoverzichtelijke wereld.

Onze huidige cultuur wordt steeds complexer en onoverzichtelijker, en wij gedragen ons steeds infantieler, maar waarom?  Lijster’s publicatie De grote vlucht inwaarts (2016) vormt de basis voor het gesprek dat om 19:30 uur begint.

Victor viert zijn negende verjaardag en beslist om niet langer het voorbeeldige kind te zijn. Manipulerend en provocerend ontmaskert Victor gedurende het stuk de kleinburgerlijkheid, het bedrog en het gehuichel van de ouders. Roger Vitrac schreef ‘Victor of de kinderen aan de macht’ in 1928 als een nauwelijks verhulde frontale aanval op het burgerlijke gezinsleven. Het stuk van Roger Vitrac gaat over de rebellie tegen de burgerlijke moraal, tegen bestaande maatschappelijke normen en waarden en over de opstand van de kinderen tegen de volwassenen.

Klik hier voor meer info en tickets