En we noemen hem Jan

What’s in a name!” verzucht Julia wanhopig. Voor haar gaat het er niet om hoe Romeo heet, maar om wie hij is. Deze maand zien wij wel iets in een naam. Wij hebben namelijk een hechte band met drie Jannen!

Jan Martens komt terug met zijn nieuwste voorstelling Rule of Three, die hij deels bij ons heeft gemaakt. Ook Jan Fedinger komt na een maakperiode vorig seizoen nu zijn nieuwe installatie land[e]scapes 3 tonen. De Poolse maker Janek Turkowski was eerder in Groningen tijdens Noorderzon Performance Arts Festival met zijn voorstellingen Margarete en Smalfilm. We nodigen Janek uit om beide voorstellingen opnieuw aan het Groninger publiek te tonen en om voorbereidingen te treffen voor een nieuw project. Samen met hem gaan we de wijk Beijum in voor een exclusieve vertoning op locatie.

Bij Grand Theatre vertellen wij maandelijks een verhaal door voorstellingen te bundelen. En elke maand werken wij samen met fotograaf/kunstenaar die dit verhaal vertaalt naar beeld. Naast dat Jan Fedinger deze maand bij ons te zien is met land[e]scapes, heeft hij ook het maandbeeld bij En we noemen hem Jan gemaakt. Dit beeld is afkomstig uit zijn serie cloud_studies_v2. Jan werkt als visueel kunstenaar en ontwerper voornamelijk met licht als expressiemiddel. Zijn oeuvre karakteriseert een zoektocht naar omgevingen en ervaringen die nog niet ervaren maar al wel gedroomd zijn.

www.janfedinger.net