Epic Fails and Successes

Wat kunnen we eigenlijk leren van onze grote (en kleinere) fouten? In een prestatiemaatschappij waar de nadruk vaak ligt op succes, is het niet slecht om daar zo af en toe bij stil te staan. In mei stellen we daarom de hobbelige weg naar succes centraal met ons maandprogramma Epic Fails and Successes.

Zo arriveert de Braziliaanse theatermaker en regisseur Leonardo Moreira op 2 mei in Grand Theatre om de laatste hand te leggen aan Odisseia. Deze vijf uur durende voorstelling is gebaseerd op het bekende epos over een man die huis en haard verliet om oorlog te voeren en na afloop nog eens tien jaar rondzwierf voordat hij thuiskwam. Donderdag 10 mei zie je een exclusieve try-out van de voorstelling bij ons.

Ook presenteren we Beneatha’s Place van Well Made Productions, een voorstelling over toekomstbeelden, hemelhoge ambities en het verlies van je grote liefde. Na meerdere succesvolle edities doorbreken de ondernemers van Screw Up ook dit jaar het taboe op fouten. En tenslotte brengen we het project Solo van het Noord Nederlands Orkest naar Grand Theatre. De internationale musici van dit symfonieorkest verlieten vrienden, familie en huis om naar Groningen te komen. Tijdens de try-out van Solo staan hun persoonlijke verhalen centraal. Allen kwamen ze ergens met vallen en opstaan.

Bij welke voorstellingen zien we jou de komende maand? >>


Voor het beeld van ons programma in mei werken we voor de tweede keer samen met Joyce Nénnet. Joyce werkt op het gebied van video, fotografie en geluid en speelt in haar dromerige, surrealistische beelden vaak zelf de hoofdpersoon. Ook in de foto bij Epic Fails and Successes speelt Joyce de hoofdrol.