Februari is Singles Month

Als dag van de liefde wordt Valentijnsdag (14 februari) elk jaar door veel mensen aangegrepen om iets extra’s te doen voor hun geliefde. Tegendraads als we zijn vonden we het eigenlijk wel eens tijd om juist de singles onder ons in het zonnetje te zetten. Daarom is het heel februari Singles Month in Grand Theatre, met een aantal prachtige solovoorstellingen op het programma.

Michiel Vandevelde creëert een alternatieve Westerse cultuur in zijn intieme, explosieve solo Andrade. Ogutu Muraya ontsluiert met zijn solovoorstelling Because I Always Feel Like Running het fenomeen en de politiek van het hardlopen, Theater Rotterdam/ Toneelschuur Producties & Erik Whien laten Sanne den Hartogh als indrukwekkende en verbitterde Wereldverbeteraar schitteren en Thomas Dudkiewicz (URLAND)/ Theater Rotterdam doet in zijn derde solo een oprechte poging zichzelf – en daarmee de wereld – te definiëren.

Ook niet-singles zijn deze maand natuurlijk van harte welkom. Zo is ons Grand weer het toneel voor IFFR in Groningen en Moving Futures. We presenteren een bijzonder concert als GT Music i.s.m. Simplon met Bugge Wesseltoft & Christian Prommer. Daarnaast zijn Richard Bolhuis en Agrupación Señor Serrano deze maand bij ons aan het werk.

Maandbeeld door Heleen Haijtema


Bij Grand Theatre vertellen wij maandelijks een verhaal door voorstellingen te bundelen. En elke maand werken wij samen met een fotograaf die dit verhaal vertaalt naar beeld. De foto bij Singles Month is gemaakt door Heleen Haijtema. Heleen is beeldmaker in fotografie, film en alles wat daartussen zit.

www.heleenhaijtema.nl