Grand Theatre Amateurweek 2019

In juni zetten we amateurkunstenaars in het zonnetje tijdens de ‘Grand Theatre Amateurweek 2019’. Van 17 t/m 23 juni bieden we het podium aan een aantal van de mooie amateurgroepen die Groningen rijk is. Er zijn optredens te zien van het danscollectief van de USVA, theatergroep A-Way Productions, improvisatievereniging Ulteam en de amateurmusici van VRIJDAG. Daarnaast krijgen de deelnemende groepen de kans om uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen achter de schermen van ons theater.

 USVA Dance Collective
STRATA & ALMA MATER
di 18 juni
USVA Dance Collective presenteert een double bill van twee voorstellingen. ‘STRATA’ is een opzwepende dansvoorstelling vol geavanceerde patronen en liftwerk. In ‘ALMA MATER’ gaan tien vrouwen al dansend op zoek naar wat het betekent om vrouw te zijn. Een dynamische voorstelling over onderdrukking, losbreken, strijd, verbinding, verzoening en vrijheid.


A-Way Productions

Labyrinth of Lines (try-out)
wo 19 juni
A-Way Productions maakt Engelstalig theater met veelal maatschappelijk geëngageerde thema’s. In ‘Labyrinth of Lines’ volgen we vijf dagen uit het leven van patiënten in een psychiatrische kliniek. Velen van hen zijn jong en in de bloei van hun leven. Toch worstelen ze met de druk die ze voelen uit de maatschappij. ‘Labyrinth of Lines’ is een pleidooi voor een gezondere relatie met psychische problemen.

 

Ulteam
Improweerwolven
vr 21 juni
Ulteam is de grootste improvisatievereniging van Groningen en omstreken. In ‘Improweerwolven’ combineren ze improvisatietheater met het populaire kaartspel ‘Weerwolven’. De voorstelling voert je mee naar het vredige dorpje Wakkerdam waar de rust bruut verstoord wordt als er een weerwolvenplaag uitbreekt. De spelers proberen vervolgens met de hulp van het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden.

 

VRIJDAG presenteert: Filmmuziek
zo 23 juni
De zaallichten doven, het bioscoopscherm licht op en de muziek zwelt aan. Muziek is onlosmakelijk verbonden met film. De muzikanten van VRIJDAG – het huis van de amateurkunst voor Groningen – dompelen zich onder in de wereld van filmmuziek. In een dagvullend programma brengen ze de mooiste filmmelodieën samen: van Star Wars tot Titanic en van Amélie tot James Bond.