Migration meet-up 7/8 oktober

Oude en nieuwe Groningers met interesse voor theatermaken opgelet! Ben jij een migrant die graag andere Groningers ontmoet? Of ben jij een geboren en getogen Groninger die samen met migranten aan de slag wil? Meld je dan nu aan voor de tweedaagse migration meet-up, een initiatief van Frank Elsdijk. 

Wat gaan we doen?
Het weekend van 7 en 8 oktober werk je in een team van Groningers, migranten en kunstenaars aan een nieuwe voorstelling.  De werkvormen die tijdens deze meet-up gebruiken zijn ontleend aan Augusto Boals ‘Theatre of the Oppressed ‘. Hierbij vormen de life changing events, oftewel bewogen levensmomenten, van de deelnemers het uitgangspunt en de rode draad.  De verhalen kunnen gaan over vluchten, thuis, conflict, beeldvorming en ontmoeting. Een aantal jonge kunstenaars uit verschillende disciplines begeleidt en ondersteunt het proces. Tijdens de ontmoetingstweedaagse zal op basis van verschillende levensverhalen een dans-, theater-, muziek,- en  poëzie performance ontstaan, die op zondagavond 8 oktober aan het publiek wordt getoond.

Wie zoeken we?: 12 Groningers (stad en ommeland) en 12 migranten. Theaterervaring is niet nodig, enthousiasme natuurlijk wel.

Wanneer: Zaterdag 7 (09.30 – 17.00 uur) en zondag 8 oktober (09.30 – 22.00, met onze voorstelling om 19.00 uur voor publiek)

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, Groningen

Meedoen?
Deelname is helemaal gratis. Aanmelden kan door voor 15 september een mailtje te sturen naar frank.elsdijk@gmail.com.

Dit project wordt gesteund en mede mogelijk gemaakt door VreemdVolk. VreemdVolk faciliteert de dialoog en verbinding tussen mensen van allerlei verschillende achtergronden (cultuur, leeftijd, educatie niveau, maatschappelijke vlakken).