Het gaat over NU

In maart gaat het over NU. Hoewel theatermakers vaak ruim van tevoren bedenken wat ze precies gaan zeggen of doen op het podium, bestaat een voorstelling pas echt op het moment dat deze gespeeld wordt voor publiek. Hierdoor is theater bij uitstek de kunstvorm die iets kan zeggen over het hier en nu. Deze maand presenteren we daarom werk van een aantal makers die precies weten waar het nu over moet gaan.

Toneelgroep Oostpool – People, Places & Things (UITVERKOCHT!)
dinsdag 5 & woensdag 6 mrt, 20:30 uur
Marcus Azzini werkt voor ‘People, Places, & Things’ met een nieuwe toneeltekst van de jonge schrijver Duncan MacMillan, die er als geen ander in is geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Een toneelhit over overleven in de 21ste eeuw.

mugmetdegoudentand – Sociaal Kapitaal
vrijdag 22 mrt, 20:30 uur
Van Mugmetdegoudentand kunnen we zoals altijd een geestige, onthutsende en actuele voorstelling verwachten. ‘Sociaal Kapitaal’ richt zich op de keerzijde van het neoliberalisme: de mensen die het níet redden. De mensen die verkeerde keuzes maken. De mensen voor wie egoïsme niet de gouden bergen brengt waar ze op hoopten.

NTjong / Het Nationale Theater – Revolutions (12+)
donderdag 28 en vrijdag 29 maart, 20:30 uur

‘Revolutions’ van NTJong is een zenuwslopende science fiction thriller, gesitueerd in een dystopische toekomst. Over controle en macht. Massasurveillance en mediadominantie. Over moed, en strijdvaardigheid en alles wat er nodig is om de macht omver te werpen en een nieuwe wereld te beginnen.

Nineties Productions – Merkel
zondag 31 mrt, 20:30 uur
Een Wagneriaanse electro-opera over de meest invloedrijke vrouw van dit moment, Angela Dorothea Merkel. Gebaseerd op political speeches en biografische bronnen, jeugdherinneringen en fictieve ontmoetingen, toont Nineties een portret van de Mutti van Duitsland en een ode aan de strijd van de (ogenschijnlijk) egoloze mens.