In huis aan het werk

Regelmatig hebben wij bijzondere kunstenaars over de vloer die voor een korte of langere periode in Groningen zijn om te werken aan een nieuwe voorstelling. Zo is de New Yorkse schrijver en regisseur Annie Dorsen voor twee weken in ons Grand Theatre. Hier werkt ze aan The Great Outdoors, een solo-performance gebaseerd op door chatbots gegenereerde teksten, die plaatsvindt in een opblaasbaar planetarium (inclusief een computer-geanimeerde sterrenhemel). Samen met Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zijn wij co-producent van deze nieuwe voorstelling.

Op zondag 26 maart, de laatste dag van haar residentie-periode, zal Dorsen aan geïnteresseerden een work-in-progress laten zien van de voorstelling. Na afloop gaat zij in gesprek met het Groningse kunstenaarscollectief WERC en de Taiwanese videokunstenaar Chou Tung-Yen over theatermaken in tijden van digitale middelen en internationalisering. Het collectief en de kunstenaar ontmoetten elkaar in 2016 al tweemaal en zijn in dezelfde periode als Dorsen in het Grand Theatre om te onderzoeken of zij in de toekomst samen projecten kunnen ontwikkelen. Geïnteresseerden voor deze middag kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar productie@grandtheatregroningen.nl. Toegang is gratis, maar er is beperkt plek.

Naast Annie Dorsen, WERC en Chou Tung-Yen is ook de Vlaamse performer Louis Vanhaverbeke in maart in ons Grand aan het werk. Van maandag 6 tot zaterdag 18 maart werkt hij hier aan zijn nieuwste nog naamloze project en op zaterdag 25 maart speelt hij bij ons zijn voorstelling MULTIVERSE.