Laten we Soam Kommen!

In december, de maand van de donkerte en de feestdagen, zoeken we elkaar graag op. Een typische menselijke behoefte, die we deze maand graag centraal stellen. Laten we samenkomen! Of zoals we dat op z’n Grunnings zeggen: soam kommen.

Begin van de maand kan je gezellig met de hele familie naar de voorstelling Humans van het wereldberoemde Australische gezelschap CIRCA. We zijn enorm blij dat het gezelschap na het succes van vorig jaar opnieuw naar Groningen komt.

Iemand met wie we dit jaar vaker samenkomen is choreograaf Arno Schuitemaker. In december staat zijn choreografie WHILE WE STRIVE op het programma; later in het seizoen keert hij nog twee keer terug.

Verder organiseren we in samenwerking met Studium Generale voor de derde keer het Kennisdiner, een diner vol prikkelende ideeën en verrassende smaken. Kom uit je bubbel en praat mee over soam kommen!

Tenslotte presenteren we ook nieuw werk van collectieven: groepen theatermakers die hun werk in gezamenlijkheid ontwikkelen. Van publiciteit tot techniek en acteerwerk, allemaal zonder regisseur! In de lage landen is deze traditie van het maken en werken in collectieven groot. Daarom zijn we er trots op dat twee van deze vaste waarden uit ons theaterlandschap onderdeel zijn van ons maandprogramma. Dood Paard / Toneelhuis brengt met De Verse Tijd negen korte voorstellingen op één avond en Willem de Wolf / DE KOE is te zien met Krenz, een voorstelling over het fenomeen de tweede man (update: deze voorstelling is helaas geannuleerd).