Moving Futures

Komend weekend zie je in Grand Theatre het meest spraakmakende werk van vijf landelijke danshuizen bijeengebracht tijdens Moving Futures. Op het programma staan indrukwekkende dansshows, een fijne selectie films, een masterclass Leadership through Movement en daarnaast opent ook Zu Hause (Martinikerkhof 11) hun deuren. 

Op de zaterdag van het dansfestival staat programma van onder andere Jonas Frey & Joseph Simon, Fernando Belfiore en  ZU HAUSE. Eén van de highlights uit het programma komt van The100Hands.

25Feet | The100Hands


 In hun 25 Feet nodigt The100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De groep maakt, op een oppervlakte van 25m2, voelbaar hoe het is om in iemands sociale, persoonlijke en intieme ruimte te treden. Er staat ook werk van Jonas Frey & Joseph Simons en Fernando Belfiore op het programma. Het volledige programma van de zaterdag vind je hier.

“Ik geef het maar meteen toe: ik heb tijdens het laatste deel van 25feet gehuild. Heel eventjes maar en alleen omdat het donker was […] omdat de dansers na tot op het ondergoed gevochten te hebben bezweet en hijgend en gehavend op een vierkantje van 30×30 cm stonden (de afmeting van 4 voeten) en daar onmenselijke/magische/intieme poses aannamen, alsof ze verticaal vreeën, nee, alsof ze in elkaar wilden verdwijnen, alsof ze onderzochten op hoeveel manieren je twee lichamen in elkaar kunt vlechten.” – Bezoeker op editthispost.com over 25Feet

Zondags zie je onder andere TRÆNS (de eerste productie van Igor Vrebac), een exclusief filmprogramma van Cinedans en Transitioning Performance van Connor Schumacher:

Transitioning Performance | Connor Schumacher


Zondags treedt je binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties,  muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt publiek het perspectief van de performer en wordt je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen.

Het volledigde programma van de zondag is hier te zien.

Eet je mee?
Kruimels
heeft een speciaal festivalmenu voor je samengesteld. Eet je mee in onze bovenfoyer? Bestel dan vóór a.s. vrijdag (16 februari) voor slechts €10,- extra een dinerticket. Op zaterdag staat er tofucurry met raita, frisse uitjes en aardappeltjes Indiase stijl op het menu. Op zondag staat er refried beans met sinaasappelrijst en nacho’s met queso op het menu

Masterclass: Leadership through Movement

Op de zondag van het festival kun je meedoen met de masterclass Leadership through Movement, van 15:00 tot 17:00 uur. Onder begeleiding van Ido Batash (choreograaf) en Anne de Hoog (psycholoog) onderzoek je hoe je – door middel van beweging, groepsdynamiek, houding en expressie – bewuster omgaat met je leiderschapskwaliteiten. Geef je op via  via info@randomcollision.net (op vertoon van je zaterdag of zondag ticket). Klik hier voor meer info.