Theatercollectief MOHA op ‘meeloopstage’ in The Student Hotel

Wie zijn eigenlijk al die internationale studenten waarover de laatste tijd zoveel wordt gesproken? Om deze vraag te beantwoorden zijn twee theatermakers van collectief MOHA afgelopen week gestart met een ‘meeloopstage’ in The Student Hotel aan het Boterdiep.

De theatermakers zullen alle bevindingen van hun stageperiode samenbrengen in een theaterperformance en twee tours door The Student Hotel. Aanstaande donderdag (18 oktober) presenteren ze alvast hun eerste bevindingen tijdens een persconferentie en previewmoment. MOHA’s artistieke onderzoek heeft de titel ‘Unfolding Routines’ en wordt gepresenteerd door Grand Theatre in het kader van het internationale kunstproject ‘Meet the Neighbours’.

De routines van de internationale student
Voor ‘Unfolding Routines’ duikt kunstenaarscollectief MOHA vanuit The Student Hotel in de wereld van de internationale student. Ze volgen de hele maand oktober de routines van de studenten die daar wonen, sluiten zich aan bij het personeel, werken als kok, schoonmaker, serveerster, receptionist, worden van ’s morgens tot’ s avonds deel van het leven van de studenten.

MOHA besluit de onderzoeksperiode met een verrassende theaterperformance voor publiek die van start zal gaan in Grand Theatre (op donderdag 25 oktober om 19.00 uur) en twee tours achter de schermen van The Student Hotel (op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober om 19.00 ).

Persconferentie in The Student Hotel
Op donderdag 18 oktober om 16.00 uur geven de theatermakers van MOHA alvast een voorproefje van hun bevindingen tijdens een persconferentie in The Student Hotel voor pers en andere geïnteresseerden. Aanmelden kan via: info@mohaproject.com.

Over Meet the Neighbours
‘Unfolding Routines’ maakt deel uit van ‘Meet the Neighbours’, een internationaal kunstproject dat plaatsvindt over de tijdspanne van drie jaar in vijf steden in Europa en Noord Afrika. In Groningen organiseert Grand Theatre in totaal drie deelprojecten waarbinnen uitwisselingen plaatsvinden tussen kunstenaars en nieuwe groepen stedelingen. In het deelproject in oktober staat de internationale student centraal.

Meer over Meet the Neighbours lees je hier.