Tussen vier muren

Met de aanvang van het nieuwe theaterseizoen verruilen we de buitenlucht van de zonnige zomerfestivals voor de vier muren van onze theaterzaal.

Een ideaal moment om het mentale en fysieke hokjesdenken eens centraal te stellen, dachten wij zo. We beginnen het seizoen donderdag 13 september meteen goed met een  double bill van twee korte voorstellingen. In onze Bovenfoyer speelt Kaatje Kooij eerst ‘Cloyne’, een pompende spoken word performance over een buitenbeentje die niet binnen de maatschappelijke kaders past. Aansluitend is de voorstelling ‘Terra Incognita’ te zien van Dunja Jocic, een choreografe die we dit jaar vaker tussen onze muren zullen zien. Floor van Leeuwen gaat met ‘MUUR’ letterlijk de theatermuur te lijf. In een mix van circus, mime en free running probeert een groep mensen door letterlijke en figuurlijke begrenzingen te breken. Met ‘Headroom’ trekken regisseur Erik Whien en het kunstenaarsduo Bogaerdt/VanderSchoot de ordelijke en begrensde werkelijkheid uit elkaar en nemen je mee in een hallucinerende beeldentrip. Tot slot zien we in de dansvoorstelling ‘Giovanni’s Room’, een liefdesduet tussen twee mannen in een te kleine ruimte.

Deze voorstellingen zie je de komende maand binnen onze muren >>

Voor het beeld van ons programma in september werken we samen met Marc Henri Queré. Marc Henri Queré is een Leeuwarder kunstenaar. Hij zet kracht achter zijn beelden met een vaak dromerige en surrealistische sfeer. Zijn nieuwsgierigheid resulteert in een brede oriëntatie: van bandfoto’s tot straattaferelen en van portretfoto’s tot compositiefoto’s.