Tip: ‘Tussenland’ van Sijas de Groot

Deze maand neemt theatermaker Sijas de Groot je mee naar het grensgebied waar stad en land elkaar ontmoeten. Door te luisteren naar gedachten en beschouwingen leer je op meditatieve manier het grensgebied te ervaren en vragen te stellen. Welke functie heeft het Tussenland? Hoe heeft de omgeving ons als mens gevormd? En welke invloed hebben veranderingen hebben op onze herinneringen?

Tussenland is een solitaire luisterwandeling van PeerGrouP (Locatietheater Noord-Nederland) waarin kennis van landschap en stedelijke omgevingen op poëtische wijze wordt verweven met persoonlijke ervaringen en spirituele inzichten. In ruim anderhalf uur word je met een audiotour door de omgeving van Vinkhuizen, de Held en Gravenburg geleid. De luisterwandeling kun je volgen van 23 februari t/m 4 maart.

Station Noord
Dit project is vertrokken vanaf Station Noord, een samenwerkingsverband van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie Noordelijke provincies. Met gebundelde krachten geven we een sterke impuls aan de talentontwikkeling en het artistieke klimaat in het Noorden. Dat doen we door talenten kansen te bieden om hun artistieke dromen vorm te geven en ze daarin vanaf het begin te begeleiden.

Tussenland is een project van PeerGroup en wordt ondersteund door De Noorderlingen, Tryater en ons Grand Theatre.

De speeldata & tickets:
Vr. 23 feb. (try-out) van 13:15 tot 16:00 uur
Za. 24 & zo 25 feb: van 9:00 tot 16:00 uur
Wo 28 feb t/m zo 4 maart: van 9:00 tot 16:00 uur

Kaartverkoop via PeerGroup

Praktische informatie
Je ticket kun je inruilen voor een headset waarmee de wandeling kan worden gemaakt. Je gaat in je eentje op pad om zo het landschap het beste te ervaren. Om het kwartier vertrekt een wandelaar om de route te volgen. Volg de markering langs de weg en blijf op het verkeer letten!

De wandeltocht begint bij het kerkje van Leegkerk en eindigt bij Tuin in de Stad in Vinkhuizen. Je wordt na afloop terug naar Leegkerk gebracht. Hoewel je op goed begaanbare wegen loopt, zijn wandelschoenen aan te raden! Zorg dat je goed warm gekleed bent. Het kan wellicht koud zijn.

Startpunt: de kerk van Leegkerk aan de Leegeweg 38 in Groningen. Er is schuin tegenover de kerk een ruime parkeergelegenheid.
Eindpunt: Tuin in de Stad, Tarralaan 6, Westpark – Groningen. Je wordt na afloop weer terug naar Leegkerk gebracht.