Unfinished Business

Hoewel het theaterseizoen op zijn einde loopt, zijn we er nog niet klaar mee in Grand Theatre! In juni presenteren we onder de titel ‘Unfinished Business’ nieuw en onaf werk van jonge, noordelijke makers. In een intieme setting krijgen zowel makers als publiek de kans om te zien hoe nieuwe ideeën in de praktijk uitpakken.

Dieven – Ik beledig jou alleen om het voor mij een plek te geven
di 25 juni, 20:15
Dieven is het alias van Groninger componist en songwriter Bart Bruinsma. Tijdens ‘Unfinished Business’ presenteert hij een aantal nieuwe elektronische tracks in een live performance vol hartzeer  en zwartgallige, masochistische thema’s.

WERC / Illustere Figuren – Eens is Nooit
di 25 juni, 19:30di 25 juni, 21:00
Videokunstenaar en theatermaker Joachim Rümke (WERC/Illustere Figuren) heeft geen zin meer in de existentiële angst die gepaard gaat met het maken van zijn levenskeuzes. Daarom maakt hij een videogame waarbij het publiek de controller in de hand krijgt om vóór hem te kiezen.

Joëlle de Ruiter – Untitled
wo 26 juni, tussen 19:00 en 21:00
zo 30 juni, tussen 13:00 en 16:00
Joëlle de Ruiter (afgestudeerd aan Minerva in 2018) creëert een illustratieve installatie in onze studio. Met verschuivende beelden, lichtanimaties en geluid daagt ze je uit om in de geschiedenis van Groningen en ommelanden te duiken en de eigen omgeving met andere ogen te bekijken.

 

Alexandra Schewelew – What’s up with the Ranevskis
wo 26 juni, 21:00 
Voor de multimediale theatervoorstelling ‘What’s up with the Ranevskis?’ laat Minervastudent Alexandra Schewelew zich inspireren door ‘De Kersentuin’ van Tsjechov. De voorstelling volgt de Ranevski’s, een rijke familie die faam verwierf met hun eigen realityshow. Maar wat gebeurt er zodra de kijkcijfers tegenvallen en hun luxeleven opeens niet meer zo vanzelfsprekend is.

Illustere Figuren – Illustere Figuren Weekend
zo 30 juni, 16:00
Het laatste weekend van juni neemt theatercollectief Illustere Figuren intrek in ons theater voor een Illustere Figuren Weekend. Samen met theatermaker Hendrik Aerts gaan ze aan de slag voor ‘Wie is toch die man die elke zondag de vleesvervangers snijdt’ (of: ‘Vaders’). Ze besluiten het weekend met een presentatie in de bovenzaal.

Pay what you want
Voor de shows die onderdeel zijn van ‘Unfinished Business’ hanteren wij een pay what you want beleid. Na afloop kies je zelf wat je ervoor wil betalen. Jouw bijdrage gaat direct naar de maker als investering om zijn/haar werk af te maken. Let op: bij alle shows (behalve bij die van Joëlle de Ruiter) is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je reserveert een plaatsje via onze webshop.