Wintervuur Jeugdtheaterfestival (23 december t/m 6 januari)

In de kerstvakantie van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 worden het Grand Theatre, de Stadsschouwburg en De Oosterpoort omgetoverd tot een waar kindertheaterparadijs! Prachtige voorstellingen en een enorm festival boorrrrdevol muziek!

Het Laagland | Gewoon Held (8+)
Stadsschouwburg
zondag 23 december, 14:30 uur

In dit super normale superverhaal zijn vier superhelden er helemaal klaar mee. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. De superhelden willen alleen nog maar gewóón zijn. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt en kunt: super, man! Maar de overgang valt nog niet mee. Een jampotje niet open krijgen, dat is toch gênant. En falen? Doodeng! Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.
> Meer informatie en kaartverkoop.

STIP theaterproducties / Abbing & Hofman | Vieze Vuile Rotstreken (8+)
Grand Theatre
Zondag 23 december, 14.30

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…
> Meer informatie en kaartverkoop.

Het Houten Huis | Muziek van beneden (5+)
Grand Theatre
Vrijdag 28 december, 14.30 & Zaterdag 29 december, 14.30 & 20.00 (avondvoorstelling voor volwassenen) & Zondag 30 december, 14.30

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen. Ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt…
> Meer informatie en kaartverkoop.

My First Festival
De Oosterpoort
Zaterdag 29 december, 11:00 uur – 15:30 uur

Na drie spetterende en supercoole edities komt het leukste festival van Groningen weer naar De Oosterpoort. Wat is er leuker dan het eerste festival van je kind samen met het hele gezin te beleven? De Oosterpoort wordt weer omgetoverd tot een grote speeltuin waar rap, pop, klassiek, contrabassen, brass, funk en kinderliedjes uit alle hoeken, zalen en gaten klinkt.
> Meer informatie en kaartverkoop.

Tg. Winterberg | In de kelder staat een huis (2+)
Stadsschouwburg
zaterdag 5 januari, 13:30 uur & 15:00 uur
Een avontuurlijke muis leeft in de kelder van een gigantisch huis. Ze droomt weg over wie er in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Alleen en helemaal tevreden beleeft ze binnen haar vier muren honderdeneen bijzondere avonturen. ‘In de kelder staat een huis’ gaat over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met fantasie nooit alleen hoeft te zijn. Tg. Winterberg maakt hartverwarmende voorstellingen met poppen, objecten en acteurs.
> Meer informatie en kaartverkoop. 

Marco Bonisimo | Marco Solo Op Reis (4+)
Grand Theatre
Zaterdag 5 januari, 14.30 & Zondag 6 januari, 14.30

Ga je mee? We gaan varen over de wilde zee. Klauteren in de bergen en doen soms wat vette circuskunsten. Avonturen beleven. En dat zonder je stoel te hoeven verlaten. Nou ja, soms heel even, als je durft. Marco Bonisimo is een (voetbal)jongleur en acrobaat. Met een Guinness Wereld Record op zijn naam. Met zijn straattheatervoorstellingen reist hij over de hele wereld. Samen met Duo Diesel speelt hij sinds 2012 de circustheatervoorstelling -Fijn Stof-. Dit is het eerste solo theaterprogramma. Voor iedereen die van avontuur houdt.
> Meer informatie en kaartverkoop.

Tussen Kunst en Kids (4+)
Grand Theatre
Zondag 6 januari, 11.00 

‘Tussen Kunst en Kids’ is een vrolijk ochtendprogramma waarbij we in onze Benedenzaal samenkomen om te spelen, denken en doen. Filosofiejuf Fabien van der Ham is aanwezig om spannende vragen te stellen, jongleur, acrobaat, koordanser en balkunstenaar Marco Bonisimo gaat samen met de kinderen theatraal aan de slag en presentator Rikus Brederveld leidt alles in goede banen.
> Meer informatie en kaartverkoop.

Theater Gnaffel | Het Bos Draaft Door (6+)
Stadsschouwburg
zondag 6 januari, 14:30 uur

Presentator Twan nodigt in zijn populaire talkshow ‘Het Bos Draaft Door’ elke dag een aantal prominente dieren uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor hedendaagse problemen. Vlijmscherpe grappen maken vliegensvlug plaats voor poëtische, beeldende pareltjes uit de wonderlijke dierenwereld en het rijk van de fantasie. Schaterlach en slik een traantje weg bij Het Bos Draaft Doorrrrrr! Aan tafel!
> Meer informatie en kaartverkoop.