• Jasmin Hasler

 • Ik ben geboren 1981 in Oostenrijk, in een gebied met zachte bergen en heel veel beekjes. Op mijn 14de wilde ik textiel gaan studeren in Wenen, maar tijdens mijn eindexamen ontdekte ik dat de modewereld heel vervuilend was en dat ik daar geen deel van uit wilde maken. De natuur trok me meer en ik ging Landschapsarchitectuur studeren. Tegelijkertijd kwam ik in aanraking met straattheater en dans. Toen ik via een Erasmustraject in Nederland belandde voor een cursus in creative arts in social care bleef theater me bezighouden en melde ik me aan voor de theaterschool in Utrecht, waar ik me vooral ging richten op zintuigelijk theater.

  In 2018 speelde mijn voorstelling Potjesman in 2018 op Noorderzon. Daar leerde ik Nynke Oele kennen. Samen hebben we toen bij Grand Theatre een eerste ontwikkeltraject doorlopen, waarbij Nynke mijn creatief producent was. Toen zij zakelijk leider werd van PeerGrouP had ze helaas geen tijd meer. Jaukje van Wonderen nam toen het stokje van haar over. In coproductie met Grand Theatre hebben we toen de voorstelling Landing gemaakt en niet veel later de stichting Profound Play opgericht.

  Met deze stichting wil ik mijn liefde voor de natuur graag besmettelijk laten werken voor jonge kinderen en hun begeleiders. Zo komen ze spelenderwijs in aanraking met de natuur. We zijn steeds op zoek naar nieuwe vormen hoe we ons artistieke onderzoek kunnen delen met een publiek. Dat begint bij voorstellingen in en met de natuur, maar strekt zich ook uit via een programma rondom de voorstellingen, waarin we de kennis die we hebben opgedaan ook op een andere manier kunnen delen. Ik merk steeds meer dat we met Stichting Profound Play echt een belangrijk verhaal vertellen over het belang van spel in een kinderwereld die steeds meer overprikkeld en overvraagd wordt.

 • Binnenwoud
  Binnenwoud begon eigenlijk met mijn observaties van kinderen die op de bosschool van mijn dochter zaten. Ik vond het fascinerend te zien hoe ze bezig waren in de natuur, hoe lekker ze konden spelen met alles wat ze tegenkwamen.

  Binnenwoud gaat over de onzichtbare kleuren van de natuur, en hoe je deze zichtbaar kunt maken Binnenwoud is half voorstelling, half boslaboratorium, waarbij de kinderen gaandeweg deel worden van de voorstelling en volwassenen hier getuige van zijn. We nodigen de kinderen uit om samen met de spelers verf-brouwsels uit bast, bladeren en wortels van planten te maken. Zo nodigen we ze uit om een relatie aan te gaan met planten. De toekomstige generatie heeft volgens mij de diepe band weer nodig met de natuur om voor haar te kunnen zorgen. We maken twee versies van Binnenwoud: één voor buiten in het bos en één voor in het theater.

  Binnenwoud in het bos is te zien op
  Zaterdag 25 september
  Zondag 26 september

  Binnenwoud in het theater is te zien op
  Zaterdag 16 oktober
  Zondag 17 oktober 11.00 uur
  Zondag 17 oktober 14.30 uur