• Toekenning subsidie Nieuwe Makers
  Goed nieuws voor Mohamed Yusuf Boss!

 • Het Fonds Podiumkunsten heeft Mohamed Yusuf Boss een subsidie Nieuwe Makers toegekend. Dit betekent dat hij de komende twee jaar kan rekenen op financiële ondersteuning om zichzelf te ontwikkelen als maker bij ons Grand Theatre. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat een Noordelijke maker deze landelijke subsidie toegekend krijgt.

  Ruimte om plannen in praktijk te brengen
  Mohamed is dankbaar voor het vertrouwen van het Fonds en ontzettend blij dat hij zijn plannen de komende jaren in praktijk kan brengen:

  “Met deze ondersteuning kan ik samen met mijn creatief producent Jaukje van Wonderen werken aan mijn artistieke ontwikkeling als maker. Daarnaast geeft het ruimte om onze organisatie en studio X_YUSUF_BOSS stevig op de kaart te zetten, zowel in Groningen als ver daarbuiten.” – Mohamed Yusuf Boss.

  Over Mohamed Yusuf Boss
  Mohamed Yusuf Boss is autodidact danser en choreograaf en deed zijn eerste ervaring op bij Urban House Groningen en Club Guy & Roni. Onder de vleugels van talentontwikkelingsnetwerk Station Noord en met de steun van Grand Theatre ontwikkelt hij zich verder als autonoom maker.

 • Foto: Niels Knelis Meijer

  De regeling Nieuwe Makers
  De subsidieregeling van het landelijke Fonds Podiumkunsten is bestemd voor beginnende talentvolle podiumkunstenaars en biedt hen de gelegenheid om zich in een traject van twee jaar te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. Mohamed Yusuf Boss wordt als ‘Nieuwe Maker’ ondersteund door Gronings theater en productiehuis Grand Theatre.

  Op de planning
  Aanstaande zaterdag 14 december presenteert Mohamed samen met Grand Theatre zijn nieuwste productie AFAR in de Nieuwe Kerk. In 2020 hoopt hij dit locatieproject ook in andere kerken in het hele land te presenteren. Met de toegekende ondersteuning vanuit het Fonds maakt hij de komende jaren onder andere twee nieuwe producties en doet hij drie buitenlandse residenties.