• Jasmin Hasler
    theater voor de allerjongsten

  • Grand Theatre heeft Jasmin Hasler de afgelopen jaren ondersteund bij haar ontwikkeling als theatermaker voor de (aller)jongsten. De aan Jasmin gekoppelde organisatie Profound Play helpt haar om haar activiteiten zelfstandig te realiseren. Jasmins gedrevenheid om artistieke en maatschappelijke ambities te verbinden past bij ons. Haar werkwijze is zeer doordacht en gedegen. Zo werkt en speelt ze met kinderen op kinderdagverblijven verspreid over de stad. Het resultaat is zonder meer oorspronkelijk: uit alledaagse objecten, geluiden en bewegingen ontstaat een abstracte, maar wel toegankelijke vorm, waar kinderen met hun nog onbegrensde verbeelding en nieuwsgierigheid in op gaan.

    De komende twee jaren ondersteunen we Profound Play in het verder professionaliseren en stabiliseren van de organisatie. In de samenwerking met Jaukje van Wonderen als producent hebben we gezien dat Jasmin en Profound Play grote stappen hebben gezet, ook richting een brede artistiek-educatieve werkpraktijk. De komende jaren willen we blijven bijdragen aan de totstandkoming van kwalitatief goed werk.

  • Niek vom Bruch, directeur Grand Theatre, over Jasmin Hasler:
    “Jasmin werkt sterk vanuit intuïtie en vrij onderzoekend, waarbij ze de tijd neemt om met kinderen en haar team scenes te bouwen en zo een voorstelling te ontwikkelen. Deze manier van werken is spannend, want het resultaat is vooraf onbepaald. Die werkwijze past goed bij Grand Theatre, waar we eveneens zoeken naar manieren om flexibel en open te werken als theater. We hebben vertrouwen in het artistieke inzicht en ontwikkelende vakmanschap van Jasmin om haar eigen manier van werken verder te versterken en de kleinsten te blijven verwonderen over de wereld om hun heen.”