• Programma rest van het seizoen verplaatst
    Theater komt met alternatieve programmering

  • Grand Theatre heeft besloten om de resterende reguliere voorstellingen van dit seizoen te verplaatsen. Reden hiervoor is de aanhoudende lockdown en de zeer geringe kans dat het programma in mei en juni door kan gaan. In plaats daarvan richt het theater zich op een alternatief programma voor de komende maanden. Zo komt er de mogelijkheid om de komende periode Theater-to-go af te halen. De edities van De Filmclub, Onder de Vulkaan en Grand Pillow Society die gepland stonden, zullen online plaatsvinden.

    Directeur Niek vom Bruch legt uit waarom het theater deze keus gemaakt heeft: “Het afgelopen jaar zijn we constant in de weer geweest om voorstellingen te annuleren en te verplaatsen. Vaak om ze na de verplaatsing alsnog af te moeten zeggen of nogmaals te verplaatsen. Dat leidt tot veel onzekerheid bij ons, de gezelschappen én bezoekers. Vorige week is de lockdown weer verlengd tot 20 april, maar als je tussen de regels leest, weet je dat de kans klein is dat we voor de zomer open mogen. Dan kan je blijven afwachten en hopen dat het meevalt, maar we werken liever aan een alternatief programma dat zeker wél door kan gaan. Mocht het zo zijn dat we voor de zomer toch weer publiek mogen ontvangen, dan staan we klaar om te kijken wat er dan mogelijk is.”

  • Theater-to-go
    Vanaf zaterdag 10 april is het mogelijk op een aantal zaterdagen theater-to-go te bestellen bij World of Barista, het theatercafé in Grand Theatre. Voor €2,50 krijgt de bezoeker dan een 1-op-1 voorstelling te zien in de buitenlucht. Deze persoonlijke opvoeringen duren ongeveer 10 minuten. Deelnemende gezelschappen zijn onder anderen Illustere Figuren, JÓRMA, Teddy’s Last Ride en Tussenland. Het gehele programma wordt binnenkort bekend gemaakt.