• Stagiair gezocht!
  Marketing & Communicatie bij Grand Theatre en Noorderzon!

 • Noorderzon en Grand Theatre zijn op zoek naar een of twee enthousiaste stagiair(e)(s) die tijdens hun stage bij beide organisaties ervaring willen opdoen. We geven je de kans op een unieke stage, waarbij je je tijd verdeelt tussen werken voor een eigenzinnig theater en een internationaal podiumkunstenfestival.

  Noorderzon en Grand Theatre zijn bevriende organisaties en werken al jarenlang samen bij bijvoorbeeld het coproduceren van nieuwe voorstellingen. In 2021 kunnen we door samen te werken een fantastische stage aanbieden, waarbij de stagiair(e) in deze onzekere periode voor de culturele sector (en de wereld) ervaring kan opdoen bij twee toonaangevende instellingen in Groningen.

  Wat ga je doen?
  Tijdens je stage werk je de helft van de week op de communicatieafdeling van Noorderzon en de andere helft op die van Grand Theatre. Hoewel we nog niet precies weten hoe volgend jaar eruitziet, gaan we ervanuit dat je tijdens je stage op beide locaties op kantoor kunt werken op een fijne werkplek. Je werkt aan specifieke opdrachten van beide organisaties zoals de communicatie over coproducties, het samenbrengen van ambassadeurs en het schrijven en uitvoeren van een specifiek marketingplan.

  Daarnaast hou je je bezig met algemene taken zoals het leren schrijven van promotieteksten, webredactie en social media-beheer, nieuwsbrieven en persberichten schrijven, drukwerkbegeleiding en doelgroepenmarketing. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van adressenbestanden en het media-archief. Ook leer je de praktische kanten van een festival en theater kennen en help je bijvoorbeeld bij voorstellingen en persmomenten in of gaat mee op bezoek bij andere instellingen.

  Je wordt binnen deze stage begeleid door beide communicatieafdelingen. Een keer per maand is er een gezamenlijke lunch waarbij beide teams bij elkaar komen.

  Wie ben je?
  • Je hebt een sterke affiniteit met podiumkunsten
  • Je volgt een relevante opleiding (MBO/HBO/WO) en bent bijna klaar (een werkervaringsstage voor afgestudeerden is ook mogelijk)
  • Je hebt een vlotte en nette schrijfstijl en durft je pen te gebruiken (vooral in het Nederlands, en een beetje Engels)
  • Je beschikt over een grote mate van zelfredzaamheid, maar je kunt ook goed samenwerken
  • Je bent een snelle en creatieve denker en kunt mensen enthousiasmeren
  • Je raakt niet snel in de stress en werkt nauwkeurig
  • Je hebt humor (en kunt ook slechte humor waarderen)
  • Je hebt affiniteit met en kennis van het gebruik van social media, Office en hebt eventueel basiskennis van het gebruik van een CMS
  • Je woont in (de omgeving van) Groningen

  Periode en beschikbaarheid
  We maken graag in overleg een gepast stageplan dat binnen de verplichtingen van je studie past (of binnen je eigen plan als het een werkervaringsplek betreft). We zoeken stagiair(e)(s) voor de periode februari t/m mei of juni.

  Bij Noorderzon is er ook ruimte om in de zomer door te gaan en het festival mee te maken of juist om vanaf mei t/m september mee te draaien.

 • Binnen je stage is ruimte om te werken aan jouw doelen of interesses, dus deel die ook met ons in je sollicitatiebrief. Geef duidelijk aan wat je zelf graag zou willen en of je eventueel ook in de zomermaanden door wilt werken aan Noorderzon (niet verplicht).

  Over Noorderzon
  Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van groots zomerfeest en internationaal kunstenfestival. Lokaal programma staat zij-aan-zij met avontuurlijke internationale podiumkunsten en maatschappelijke duiding. Cutting-edge theater en muziek, literatuur, moderne dans en intieme containervoorstellingen, nagesprekken en colleges. De stad als podium, het vrij toegankelijke en idyllische Noorderplantsoen als ontmoetingsplaats, dorp en podium ineen. We verwelkomen gedurende elf dagen circa 140.000 bezoekers, die meer dan 40.000 kaartjes kopen voor grote en kleine voorstellingen. We presenteren zo’n 25 internationale gezelschappen als hoofdprogramma en meer dan 30 lokale gezelschappen, waarmee we iedereen van nul tot negentig jaar bedienen. Noorderzon is vanaf 2021 opgenomen in de culturele basisinfrastructuur.

  Over Grand Theatre
  Grand Theatre is het eigenzinnige en baanbrekende theater van Groningen. Vanuit het hart van de stad speelt het theater een actieve, verbindende rol tussen makers en publiek in het noorden en de rest van de wereld. Grand Theatre plaatst toonaangevend theater- en dansaanbod in actueel en hedendaags perspectief. In een dynamische combinatie van presenteren en produceren wordt met kunstenaars, publiek en samenwerkingspartners gezocht naar nieuwe gedachten, verbanden en werkwijzen om de maatschappelijke impact van actuele, professionele podiumkunst te vergroten. Grand Theatre is vanaf 2021 opgenomen in de basisinfrastructuur als ontwikkelinstelling en heeft de ambitie om een nog grotere rol te spelen in de ontwikkeling van onafhankelijke makers in de regio.

  Meer informatie en reageren
  Stuur uiterlijk donderdag 14 januari je motivatiebrief en CV naar info@noorderzon.nl.

  Je kunt je brief richten aan Milou de Boer (Noorderzon) en Rouke van der Hoek (Grand Theatre). Stuur daarbij ook een door jou geschreven (korte) tekst (persbericht, recensie, promotietekst, opiniestuk etc.) mee waar je echt trots op bent én een half A4’tje waarin je een korte actie omschrijft om een nieuwe doelgroep te interesseren voor Noorderzon. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 3.

  Tip voor je motivatiebrief: er kan veel in overleg, dus geef in je brief vooral aan wat jij zelf interessant vindt en wat je wellicht nog niet (goed) kunt, maar wel wilt ontwikkelen. Je komt om iets te leren!

  Vragen
  Met vragen kun je contact opnemen met Noorderzon via info@noorderzon.nl of 050 314 02 78 (let op: tijdens de kerstvakantie niet bereikbaar) en met Grand Theatre via info@grandtheatregroningen.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld