• Teddy's Last Ride

  • Grand Theatre volgt het werk van Teddy’s Last Ride vanaf hun eerste stappen als onafhankelijk collectief. De afgelopen jaren heeft de groep binnen het netwerk van Station Noord veel aandacht gegeven aan de basis: de samenstelling van de groep is gestabiliseerd, er is een zelfstandige organisatie opgezet die door de gemeente wordt gesteund en er zijn enkele producties gemaakt die zowel binnen als buiten Noord-Nederland zijn opgepikt.

    In onze ogen tijd voor de groep om een versnelling hoger te gaan. Uitgangspunt daarbij is dat de groep zich ontwikkelt binnen reële marktomstandigheden en daarbij zo veel mogelijk zelf verantwoordelijkheid neemt voor plannen, keuzes en (financiële) consequenties. De artistieke lijn wordt steeds duidelijker en is uniek in het noorden door de uitgesproken verbinding met jonge doelgroepen en andere speelcircuits. Voor Grand Theatre een belangrijke reden om hen nu te ondersteunen.

    Momenteel werkt Teddy’s Last Ride aan ‘9 Weeks from Now’ een ambitieuze voorstelling die sociale codes rondom genderkwesties verkent. Voor het eerst ontwikkelt de groep de voorstelling deels tijdens een residentie in het buitenland om een bredere kijk op de thematiek te laten resoneren in het werk.

  • Judith Blankenberg, programmeur en huisdramaturg Grand Theatre:
    “De manier waarop de Teddy’s popmuziek weet te verbinden aan hedendaagse dans en daarmee tegelijkertijd actuele thema’s aansnijden, maakt dat ze een breed publiek aan zich weten te binden dat niet bang is voor een beetje avontuur. Je bent garandeert van een avond ontregelende dance moves en quirky sounds.”