• Teddy’s Last Ride ontvangt landelijke subsidie
  voor ontwikkeltraject bij Grand Theatre

 • Het landelijke Fonds Podiumkunsten heeft Teddy’s Last Ride uit Groningen een Subsidie nieuwe makers toegekend voor een bedrag van €100.000,-. Dit betekent dat het dansgezelschap zich de komende twee jaar artistiek en zakelijk verder kan ontwikkelen. Na Mohamed Yusuf Boss is Teddy’s Last Ride de tweede nieuwe maker uit het Noorden in korte tijd die deze subsidie ontvangt in samenwerking met Grand Theatre.

  Agnese Fiocchi van Teddy’s Last Ride is erg verheugd. “Dit is een enorme mijlpaal voor Teddy’s Last Ride! Het is geweldig dat we de kans krijgen om te investeren in de kwaliteit van ons werk, hierdoor kunnen we onze ambities realiseren. We hebben veel te danken aan Groningen en alle partners die ons tot nu toe hebben gesteund. We kunnen niet wachten om dit nieuwe traject samen met Grand Theatre op te starten.”

  Waardering
  Niek vom Bruch, directeur van Grand Theatre, is trots op de honorering: “We zien dit als waardering van het artistieke talent in het Noorden en als beloning voor onze inzet voor talentontwikkeling in de regio. Het is een lichtpuntje in een periode waarin zowel makers als theaters het financieel zwaar hebben vanwege de coronacrisis.”

 • Teddy’s Last Ride
  Teddy’s Last Ride is een jong gezelschap uit Groningen met twee makers, Andy Smart en Manuel Paolini, en creatief producent Agnese Fiocchi. De groep komt voort uit de wens om nieuwe manieren van theater te maken en uit te vinden tot iets dat aantrekkelijk, provocerend, maar tegelijkertijd betrokken en uitnodigend is. Ze dagen een jong, niet-regulier theaterpubliek uit met interdisciplinair theater over maatschappelijk relevante thema’s en maken taboes bespreekbaar. Binnen hun benadering beweegt de inhoudelijke focus van het werk tussen drama, dans, beeldende kunst en pop(muziek).

  De regeling nieuwe makers
  De subsidieregeling van het landelijke Fonds Podiumkunsten is bestemd voor beginnende talentvolle podiumkunstenaars en biedt hen de gelegenheid om zich in een traject van twee jaar te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. Teddy’s Last Ride wordt als ‘nieuwe maker’ ondersteund door theater en ontwikkelinstelling Grand Theatre.

  Station Noord
  Teddy’s Last Ride maakte de afgelopen periode deel uit van het ontwikkeltraject van Sation Noord. Station Noord ondersteunt nieuwe theatermakers om in het Noorden hun talenten te ontwikkelen en hun carrières op gang te brengen. Ons netwerk bestaat uit zeventien (inter)nationaal opererende podiumkunstorganisaties met sterke regionale wortels: Gezamenlijk bestrijken we de breedte van de podiumkunsten: van teksttheater en performance, via locatie-, beeldend- en jeugdtheater, tot dans en vele vormen van muziek.