• Veerle van Overloop

  • Grand Theatre is binnen het netwerk Station Noord al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Veerle van Overloop en haar platform ShELFISH. Veerle is een voorbeeld van een theatermaker in Groningen die ‘vormvrij’ denkt en werkt: projecten vinden een vorm op basis van literaire of andere inspiratiebronnen, uitgebreid maatschappelijk onderzoek en residenties met een interdisciplinair team. Haar voorstellingen zijn onderscheidend, doordat het respectvol omgaat met de maatschappelijke partners en onderwerpen binnen een persoonlijke en vaak radicale artistieke vorm.

    De komende twee jaren ondersteunen we ShELFISH in het verder professionaliseren en stabiliseren van de organisatie. ShELFISH heeft binnen Station Noord grote stappen gezet, ook richting een landelijke en internationale werkpraktijk. De komende jaren willen we de groei van de organisatie ondersteunen door bij te dragen aan projecten met een sterke eigen signatuur. Ook op organisatorisch ondersteunen we ShELFISH mee te werken aan een duurzaam netwerk van partners, speelplekken én financiers.

  • Siri Klein Robbenhaar, coördinator ontwikkelinstelling Grand Theatre:
    “De zoektocht naar verbinding en de maatschappelijke betrokkenheid in het werk van Veerle passen heel mooi in de lijn van Grand Theatre. Haar voorstellingen laten ons kritisch denken over de wereld waarin we leven en bevragen onze plek en verantwoordelijkheid daarin.
    Afgelopen augustus ging haar nieuwe voorstelling ONE in première, hier bracht ze dans, video en livemuziek samen tot een krachtig beeld en verhaal over de verstoorde verbinding tussen binnen- en buitenwereld, een blik op het isolement waar sommige mensen inzitten en niet uitkomen. Komend najaar werkt Veerle aan haar volgende voorstelling Life & Times in samenwerking met jongeren van jeugdzorginstelling ’t Poortje.
    We hopen Veerle en haar organisatie met dit ontwikkelingstraject een stabiele basis mee te geven, zodat binnen- en buitenland kennis kan maken met haar voorstellingen’’.