• X_YUSUS_BOSS

  • Grand Theatre werkt al enkele jaren samen met Mohamed Yusuf Boss. Binnen Station Noord waren wij zijn hoofdpartner en hebben we zijn zoektocht en ontwikkeling als maker ondersteund. De afgelopen jaren heeft Mohamed zich persoonlijk en artistiek sterk ontwikkeld. Zijn urban achtergrond en de manier waarop hij de gemeenschap betrekt zijn werk is uniek in het noorden. Omdat het noodzakelijk is dat dit soort makers in het noorden aanwezig zijn, blijven we de komende jaren nauw betrokken bij zijn volgende projecten.

    In Oktober 2021 ging de nieuwe voorstelling LÍX in première, waarin de vraag ‘hoe verhoud je je tot jezelf’ centraal staat. In het proces is veel aandacht voor de balans tussen leiderschap van Mohamed en de gewenste, gedeelde verantwoordelijkheid van het hele team.

  • Judith Blankenberg, programmeur en huisdramaturg Grand Theatre:
    “Mo gelooft sterk in het ‘each one teach one’-principe, waardoor hij een geweldige aanjager en verbinder is binnen het noordelijke veld. Zijn enthousiasme en gedrevenheid werken enorm aanstekelijk. Het is de uitdaging om deze kracht om te zetten in aansprekend werk, iets wat steeds beter lukt doordat Mo zijn eigen stijl aan het ontwikkelen is.”