• Chantalla Pleiter
   Buraanbur/Buur-aan-buur

 • Stap met Virtual Reality de wereld van een verborgen migrantengemeenschap binnen. Deel je de bubbels en perspectieven van deze Somalische-Nederlandse dames uit Lewenborg, Groningen of niet?

  Somalische vrouwen nodigen je uit in hun huiskamer en laten je hun Groningen zien. Ze nemen je mee op een reis door hun cultuur voor een ultieme kennismaking en eerbetoon aan jou. Als bezoeker kan je verschillende perspectieven kiezen, met bijbehorende verantwoordelijkheden.
  Verken deze experimentele en interactieve vorm van Virtual Reality en maak kennis met werelden die we misschien nog niet kennen maar waar we wel vlak naast wonen.

  Met buraanbur, een Somalische vorm ‘spoken word’ en dans delen nomadenvrouwen al eeuwenlang hun gedachten, ervaringen en ambities. Ook zijn de gedichten vaak een eerbetoon aan een individu.

  Een kennismaking en eerbetoon in Virtual Reality met en door Somalische dames uit Lewenborg, Groningen.

  Chantalla Pleiter is zelfstandig kunstenaar en maker van immersief theater, interactieve installaties en Virtual Reality-ervaringen. Ze woont en werkt in Groningen. Chantalla manoeuvreert graag, met alles wat ze maakt, op de rand van kunst, wetenschap en technologie, waarin ze nauw samenwerkt met programmeurs en ontwerpers. Ze onderzoekt de nieuwste technologie en zet deze in om de “spelende mens” in het publiek te laten ontwaken. In haar voorstellingen en ervaringen kan het publiek onderwerpen met het hele lichaam verkennen. Alle zintuigen worden geprikkeld zodat je verhalen live kan ontdekken. Daarnaast is Chantalla’s werk altijd een doorgaand onderzoek naar wat technologie kan en doet met ons als mens en met ons perspectief op de werkelijkheid. Met hulp van Station Noord is deze nieuwe vorm van Virtual Reality onderzocht en voor het eerst toegepast in een theatrale setting.

  Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Dit project wordt vanuit Station Noord ondersteund door Noorderzon Performing Arts Festival, PeerGrouP, Explore the North en Grand Theatre

 • Prijzen
 • Kijken: €0
 • Deelnemen: €5
 • Locatie
 • Studio
 • Tickets
 • Je hebt twee soorten tickets. Wil je actief meedoen met een VR-bril, kies doen voor een ‘doe-ticket’. Wil je gewoon kijken kies dan voor een ‘kijk-ticket’