• Club Bavarois #2
   Olaf Veenstra, Rutger Peereboom en meer

  • Partnerprogramma
 • Op zaterdag 24 juni is het tijd voor een tweede editie van Club Bavarois. De live radioshow is zo lokaal dat je het alleen kunt beluisteren als je naar de studio in de foyer van ons theater komt. De show focust zich op lokaal cultureel talent én lokale gasten met frisse ideeën waarmee we de wereld gaan verbeteren, te beginnen in Groningen.

  In deze editie is directeur van Vera en Simplon Olaf Veenstra de hoofdgast. Ruim een jaar geleden werd bekend gemaakt dat Olaf de vertrekkende directeur Robert Bangma zou opvolgen. Meesterinverviewer René Walhout gaat in gesprek over de ervaringen van Olaf na een heel concertseizoen bij de twee belangrijkste popzalen van Groningen. Live optreden wordt verzorgd door Rutger Peereboom. Rutger is vooral bekend als zanger gitarist van de indierockband band Guard Lama. Sinds kort speelt hij ook solo en hij viel gelijk op tijdens het Melodica Festival 2017 met zijn warme donkere stem en popliedjes met een licht vleugje Americana. De deejay van de avond is Jurgen Veenstra (deejay, acteur en zanger van Avery Plains), ook selecteert hij de muziek tijdens de uitzending en maakt de benen los na de uitzending.

  Tijdens de show passeren een aantal vaste rubrieken de revue, zoals de column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek, een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter R. van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden), een radio cartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren en een “Plato-plaat of Elpee-elpee” met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee.

  Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten ze eruit voor nieuws en reclame.

 • Locatie
 • Balkonbar