• Club Bavarois #3
   Alieke Rademaker, Kleintje Drive-By Wedding en Thomas Scholing

  • Partnerprogramma
 • Op zaterdag 9 september is het tijd voor een derde editie van Club Bavarois. De live radioshow is zo lokaal dat je het alleen kunt beluisteren als je naar de studio in de foyer van ons theater komt. De show focust zich op lokaal cultureel talent én lokale gasten met frisse ideeën waarmee we de wereld gaan verbeteren, te beginnen in Groningen.

  Alieke Rademaker, eindbaas van EM2, komt vertellen over de nieuwste concertzaal van Groningen. De nieuwe zaal wordt op dit moment gebouwd op het terrein van de oude Suikerfabriek. Is er ruimte voor nog een zaal in de stad? En hoe kan een concertzaal overleven zonder subsidie? We zijn erg nieuwsgierig naar dit revolutionaire initiatief.

  Kleintje Drive-By Wedding, met Ronald Derkzen op contrabas en zang en Henja Dijksterhuis op gitaar en zang, spelen live in de uitzending. De nummers gaan over echte liefde, bedrog, alcohol en nog wat andere zwaktes van de mens.

  Thomas Scholing is de deejay van de avond, hij selecteert de muziek tijdens de uitzending en maakt de benen los ná de show.

  Verder zullen tijdens de show een aantal vaste rubrieken de revue passeren:
  De column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek. Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter R. van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden). Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren, Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee en Wat we nu weer weten - een wetenschappelijke rubriek door Lemke Kraan

  Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

 • Locatie
 • Balkonbar