• Club Bavarois #5
   Joey Ruchtie, Bas Schröder, Peter van der Heide en Gijs Deddens

  • Partnerprogramma
 • Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag radio kijken. Lokale cultuur wordt gemixt met innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen. Kom een kijkje nemen in de studio van Club Bavarois in de foyer van ons theater op zaterdag 6 januari.

  De hoofdgast van de avond is concertprogrammeur Joey Ruchtie. Joey stelt het programma samen voor de Noorderslag en boekt de Nederlandse bands voor Eurosonic. ESNS 2018 begint op 17 januari in Groningen en samen wordt er vooruit gekeken met Joey op de nieuwste editie.

  Singer/songwriter Bas Schröder gaat een aantal liedjes uit het repertoire van Swinder voordragen. Bas Schröder zingt in het Gronings, en hoewel hij in Groningen geboren en getogen is werd zijn interesse in het Groningse dialect op latere leeftijd aangewakkerd door niemand minder dan Ede Staal. 

  Het is zaterdag precies 25 jaar geleden dat Eddy Koekkoek en Peter van der Heide het festival Noorderslagting organiseerde in Huize Maas, één dag voor de Noorderslag. Het festival was een knallend succes. Was Noorderslagting het startpunt voor Eurosonic?

  Kunstenaar, concertorganisator en muzikant Gijs Deddens zal voor de uitzending de playlist samenstellen. Gijs is een groot liefhebber van experimentele muziek en eigenlijk alles wat geluid voortbrengt.

  Verder zullen tijdens de show een aantal vaste rubrieken de revue passeren:
  De column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek. Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter R. van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden). Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren, Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee en Wat we nu weer weten - een wetenschappelijke rubriek door Lemke Kraan.

  Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

 • Locatie
 • Balkonbar