• Club Bavarois #6
   Jos Mijers, Marlene Bakker, Jan Willem Onnink

  • Partnerprogramma
 • Club Bavarois presenteert een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen. Tijdens deze show gaan we aandacht besteden aan het lokaal produceren en distribueren van voedsel.

  De hoofdgast van deze avond is Jos Mijers, initiator en roerganger van Toentje. Toentje is een vorm van stadslandbouw waarbij verse groenten, fruit en kruiden wordt geproduceerd voor de Stadse Voedselbank. Dit bijzondere project brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering.

  Singer/songwriter Marlene Bakker is gezegend met een prachtige stem en ze zingt al haar liedjes in het Gronings. Ze brengt in februari haar nieuwe plaat Raif uit en tijdens Club Bavarois zal ze een paar liedjes van de nieuwe plaat laten horen.

  De muziek wordt deze avond uitgekozen door één van de mensen achter de schermen: Jan Willem Onnink, een onvermoeibare concertbezoeker en één van de drijvende krachten achter Club Bavarois.

  Verder zullen tijdens de show een aantal vaste rubrieken de revue passeren:
  De column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek. Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter R. van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden). Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren, Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee en Wat we nu weer weten - een wetenschappelijke rubriek door Lemke Kraan.

  Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame

 • Locatie
 • Balkonbar