• Club Bavarois #7
   Harma Kaput, Joost Dijkema, DJ Puchrocker

  • Partnerprogramma
 • Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen. Wil jij de live-uitzending bijwonen? Dat kan op zaterdag 24 maart weer tijdens de uitzending over lokale drank en het duurzaam produceren van cider.

  De afgelopen jaren zijn de bierbrouwerijen in Groningen als paddestoelen uit de grond geschoten maar de nieuwste trend is Cider. Onze hoofdgast Harma Kaput produceert (samen met vriend Volmer) een duurzame Cider van Groningse appels; Zummer Cider. Zummer komt via Landschapsbeheer Groningen in contact met eigenaren van oude boomgaarden in de provincie Groningen waar de overtollige appels worden geplukt voor cider. Harma en Volmer de afgelopen jaren geëxperimenteerd met de receptuur en op dit moment rijpt de eerste professionele batch van Zummer Cider in de eivormige vaten te Bad Nieuweschans. Tijdens de uitzending gaan we natuurlijk ook proeven.

  Stadsmuzikant Joost Dijkema is een muzikale duizendpoot die zonder moeite schakelt tussen snoeiharde punkrock, opgepepte bluegrass en tranentrekkende country. Zijn sublieme talent voor ‘fingepicking’ op de gitaar maakt hem tot een schaarse soort dat wij tegen uitsterven dienen te behoeden. Hoe? Door zoveel mogelijk concerten te bezoeken. Eind 2016 heeft Joost zijn eerste soloplaat Sacred Revelations uitgebracht en het gerucht gaat dat de het album bijna is uitverkocht. Op de plaat wisselt Joost verbluffende akoestische gitaar instrumentals af met warmbloedige liedjes. Aangezien Joost de vrije hand krijgt tijdens de uitzending zijn we erg nieuwsgierig naar de liedjes die hij gaat spelen.

  De muziek wordt deze avond uitgekozen door Volmer a.k.a. DJ Puchrocker (ja, die van Zummer Cider). Dit zal de eerste keer zijn dat we echte vinyl plaatjes gaan draaien tijdens Club Bavarois. DJ Puchrocker heeft een voorkeur voor muziek die ruikt naar motorolie en knettert als een ééntakter: sixtiespunk, surf, tittytwisters, rock ‘n’ billy, garage en punkrock.

  Verder zullen tijdens de show een aantal vaste rubrieken de revue passeren:
  • De column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek.
  • Wat we nu weer weten - wetenschapsnieuws in drie minuten door Lemke Kraan (RUG)
  • Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden)
  • Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren.
  • Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

  Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden, want binnen het uur moet Club Bavarois er uit voor nieuws en reclame.