• De Filmclub #12
   Scenario schrijven

  • Partnerprogramma
 • Eens per maand op maandagavond komt filmmakend Groningen samen bij De Filmclub in de Balkonbar van Grand Theatre. Elke avond heeft een thema, interview of workshop, maar het voornaamste is elkaar spreken, plannen uitwisselen, en borrelen.

  Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een scenario? En waar kun je in Groningen terecht wanneer je zelf scenario’s wilt gaan schrijven? Op 21 oktober bespreken we deze vragen – en veel meer - met onze gasten.

  Shirley Gast is scenarioschrijver en docent met een heel divers cv. Al tijdens haar opleiding Dramaschrijven aan de HKU begon ze met het schrijven van scenario’s voor theater, radio, tv-programma’s (onder meer Klokhuis en Sesamstraat) en series. Tegenwoordig schrijft ze ook voor films en (interactieve) games. In 2003 won ze de Juryprijs en de Publieksprijs voor haar stuk Beest op het Hollandse Nieuwe Theaterfestival.

  Pauline Durlacher deed ruime ervaring op in de filmwereld, onder meer als assistent van producent Matthijs van Heijningen en als regieassistent, waarna ze zich richtte op het schrijven. Ze was zakelijk leider van de schrijversvakschool Amsterdam en richtte in 2010 de Schrijversvakschool in Groningen op.

  Lenny Bulthuis is eigenaar van Brouwerij Bulthuis (project- en adviesbureau voor culturele participatie- en educatieprojecten) en sociaal ondernemer voor Grand Theatre sinds 2016. Momenteel is ze bezig met het bijzondere project Meet The Neighbours, waarbij er gewerkt wordt aan een scenario voor een speelfilm over Groninger ingenieur en innovator Johan van Veen. Deelnemer Femmy Vrieze schuift aan om te vertellen over haar ervaringen.

 • Locatie
 • Balkonbar
 • Prijs
 • Toegang is gratis. Reserveer wel even plaatstje door een ticket te bestellen via onze webshop.