• De Filmclub #13
   Acteren

  • Partnerprogramma
 • Eens per maand op maandagavond komt filmmakend Groningen samen bij De Filmclub in de bovenfoyer (oftewel balkonbar) van Grand Theatre. Elke avond heeft een thema, interview of workshop, maar het voornaamste is elkaar spreken, plannen uitwisselen, en borrelen.

  Welke acteurs en actrices zijn er in het noorden te vinden? Hoe zijn zij in het vak beland, en hoe gaan zij specifiek te werk? Wat zijn hun inspiratiebronnen? Op 11 november delen Fabian Jansen, Tiedo Groeneveld en Annegeerte Aandewiel hun verhalen met ons.

  Tiedo Groeneveld (1965) kennen de meeste mensen als muzikant. Als kind acteerde hij echter al graag en hij sleepte bij de jeugdafdeling van de AVRO zijn eerste rollen binnen. Na zijn betrekking bij het Noord Nederlands Toneel is hij de focus gaan verleggen naar het acteren. Inmiddels speelt hij meerdere rollen per jaar, in o.a. de Groningstalige speelfilm Liek achter de badde (Jan Dirk de Jong, 2019).

  Fabian Jansen (1983) was als acteur te zien in o.a. de speelfilms Nena en Mannenharten, in diverse televisiefilms en -series en ontelbare theatervoorstellingen. Hij regisseert films en theaterstukken, waarbij hij ook zelf de scenario’s schrijft. In 2018 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op, Fabuch social cinema, voor urgente verhalen die zich in de randen van de samenleving afspelen. Daarnaast doceert hij aan de Toneelacademie Maastricht.

  Actrice en theatermaker Annegeerte Aandewiel (1991) woont sinds kort weer in Groningen, na een studie aan de theaterschool van Luca School of Arts in België. Ze deed haar acteerervaring op in commercials en korte films. Haar eigen werk monteert, creëert, schrijft en bedenkt ze helemaal zelf, maar ze gaat ook samenwerkingen met andere disciplines aan, zoals voor de muzikale voorstelling De Ballade Van Omie Wise van Kinetophone en een nieuwe interdisciplinaire locatievoorstelling i.s.m. Wabi Sabi en Het Houten Huis (als regieassistent).

 • Fabian Jansen
 • Locatie
 • Balkonbar
 • Prijs
 • Toegang is gratis. Reserveer wel even plaatstje door een ticket te bestellen via onze webshop.