• Filmclub #25 (online)
   Animatie

  • Partnerprogramma
 • De Filmclub is er voor filmmakers en filmliefhebbers. Elke avond heeft een ander thema, met een wisselend aantal gasten. In een informele setting worden deze gasten uitgehoord over hun vak door presentator René Duursma en de bezoekers.

  Link naar de uitzending: https://defilmclub.qlassroom.nl

  Animatie leeft, meer dan ooit, in Groningen: Op 29 mei is de allereerste editie van animatiefestival Framed in het Forum. Programmeurs Iris Visser en Henk Klein Wassink lichten het festivalprogramma toe en geven tips. Verder heeft het Filmfonds de productie van animatie de afgelopen jaren landelijk aangezwengeld met diverse regelingen. Jolijn van Rees legt uit wat voor regelingen er zijn. Ook animator Floor Adams schuift aan. Haar korte film Mind My Mind, over autisme, was niet alleen op tig internationale filmfestivals te zien, maar ook in meer dan 40 bioscopen in Nederland en België. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? En wat voor films heeft ze nog meer gemaakt?

  Framed-programmeur Iris Visser is gespecialiseerd in het maken van uitleganimaties. De afgelopen twee jaar was zij bezig met het opzetten van dit nieuwe animatiefestival. De eerste editie kan op 29 mei eindelijk beperkt doorgang vinden. Daarnaast geeft ze les bij de opleiding Communication & Multimedia Design van de Hanzehogeschool.

  Programmeur Henk Klein Wassink is een groot filmfanaat met een brede kijk op film, en niet bang om verrassende programmeurkeuzes te maken. Ooit begon hij als programmeur bij RKZ Bios. Inmiddels is hij al ruim twintig jaar verantwoordelijk voor het filmprogramma van Forum Film, zoals het voormalige filmtheater Images nu heet.

  Jolijn van Rees is projectbegeleider bij de afdeling Selective Funding bij het Nederlands Filmfonds, en aanspreekpunt voor de subsidieregelingen voor korte films, waaronder animatie en het samenwerkingsproject Ultrakort. Zij controleert de aanvragen op volledigheid, doet bij ontwikkelingsaanvragen de projectanalyse en monitort bij toekenning de voortgang van de projecten.

  Floor Adams is scenarist en regisseur van animatiefilms. De film Mind My Mind bereikte de shortlist van de Oscars, werd geselecteerd voor meer dan 50 filmfestivals en won ruim 30 prijzen. Ze is ook oprichter van het nieuwe productiehuis Curious Wolf, dat geëngageerde filmproducties mogelijk wil maken, en adviseur animatie bij het Vlaams Audiovisueel Fonds.

 • Locatie
 • Online
 • Kaarten
 • Gratis toegang: https://defilmclub.qlassroom.nl