• Illustere Figuren
      Toonmoment

  • Het eerste weekend van juni neemt noordelijk theatercollectief Illustere Figuren voor de tweede keer intrek in Grand Theatre voor een Illustere Figuren Weekend. De makers sluiten zich samen met regisseur en choreograaf Guy Weizman (NNT en Club Guy & Roni) op in de Benedenzaal om in een intensieve werksessie materiaal te ontwikkelen voor hun nieuwste voorstelling.

    Het belooft een futuristische ontdekkingsreis te worden waarbij ze op zoek gaan naar de ‘nieuwe’ mens. Ze stellen zichzelf de vraag wat de gevolgen zijn van alle technologische ontwikkelingen voor de mensheid. We kunnen missende ledematen vervangen door robotledematen, de grens tussen menselijk bewustzijn en de digitale wereld begint te vervagen en de mens treedt steeds verder het heelal in. Het is slechts een kwestie van tijd tot de eerste mens op Mars landt. Of we het willen of niet, de nieuwe mens komt er aan. Maar hoe ziet deze nieuwe mens eruit? Hoe beweegt zij door de ruimte?

    Op zondagmiddag 4 juni om 16.00 uur presenteert Illustere Figuren het resultaat van het onderzoeksweekend aan geïnteresseerd publiek. Toegang voor dit toonmoment is gratis, graag wel even aanmelden via: productie@grandtheatregroningen.nl.

  • Aanmelden
  • Gratis toegang, graag wel even aanmelden via: productie@grandtheatregroningen.nl.