• Jonge Harten
   Theaterfestival

  • Partnerprogramma
  • language no problem
   • 2019

 • Negendaags festival met theater, performance, dans en meer in Groningen. Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen om niet op safe te spelen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek. En of je daar naar kijkt? Nee. Je ervaart! Op alle mogelijke manieren.

  Boys won’t be Boys – Rikkert van Huisstede

  VR 15 NOV
  Hoe is het om een man te zijn in 2019? In Boys won’t be Boys brengt Rikkert van Huisstede een diverse groep jongens en mannen samen. Dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers geven ieder hun eigen antwoord op die vraag.

  KIJK ME – De Noorderlingen
  ZA 16 NOV / ZO 17 NOV
  Wat als je iemand niet verstaat? Wat zie je dan in een ander? En wat ziet die ander in jou? In KIJK ME staan dove en horende spelers op het podium in een visuele en fysieke voorstelling over gezien en gehoord worden.

  Kill All Kids – Iona & Rineke / Orkater
  ZA 16 NOV
  Hoe kunnen we de aarde nog redden? Theatermakers Iona en Rineke hebben een idee. Een radicaal idee, dat hier en daar weerstand zal oproepen. Maar in hun sciencefiction muziektheatervoorstelling Kill All Kids benadrukken zij dat het onze enige uitweg is.

  Wat is de wat – hetpaleis
  ZO 17 NOV
  Een burgeroorlog breekt los. Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees, moet van de ene op de andere dag zijn thuisland ontvluchten. Wat is de wat is de indrukwekkende biografie van Valentino, tot bekend boek gemaakt door schrijver Dave Eggers en nu bewerkt tot monoloog.

  I am a poem – Lunatics and Poets

  DO 21 NOV
  Choreografenduo Lunatics and Poets combineert dans en fashion. In een schaduwwereld staan de menselijke aanraking en het onzichtbare centraal. Als zoveel van wie we zijn wordt bepaald door hoe andere ons zien, hoe verhouden we ons dan tot wat er niet te zien is?

  EL NACIAMENTO OR [REBIRTH] - Ariah Lester & Aymará Parola

  DO 21 NOV / VR 22 NOV
  Wees voorbereid op een persoonlijke en universele revolutie. Geïnspireerd op revolutionaire vrouwen als Nina Simone, Nina Hagen en de Maagd Maria, en met behulp van popmuziek en elementen uit verschillende volksdansen, zet dit Zuid-Amerikaanse duo je in beweging.

  The Journey – Anna Luka da Silva & Nora Ramakers

  DO 21 NOV
  In The Journey neemt Anna Luka da Silva je mee naar het verleden. Met gesloten ogen gaat ze herinneringen uit haar jeugd te lijf. Beelden die haar lichaam maar niet lijkt te kunnen vergeten. Ze schraapt het puin bijeen en probeert zich ervan los te weken.

  Oorlog en Vrede – Florian Myjer & Kim Karssen
  
VR 22 NOV
  Florian Myjer en Kim Karssen beklimmen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke en explosieve vertelling. De twee jonge makers dompelen zich onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven?

  Clash
  ZA 23 NOV
  Bereid je voor op een lange nacht vol te gekke moves, glitters, kunst en muziek! Clash organiseert samen met Jonge Harten de toegift van het festival, een nacht waar je hoofd nog even van blijft draaien als je thuiskomt. In verschillende ruimtes kun je op ontdekkingsreis langs performances, DJ-sets en kunstobjecten.

 • KIJK ME – De Noorderlingen
  The Journey – Anna Luka da Silva & Nora Ramakers

 • Volledige programma
 • Meer informatie over het festival vind je op jongeharten.nl.