• Jonge Harten
   Festival

  • Partnerprogramma
   • 2017

 • Ook dit jaar openen we onze deuren met heel veel plezier voor het negendaagse theaterfestival Jonge Harten. Bij Jonge Harten zie je jonge theatermakers in zo’n beetje alle theaters (en andere toffe locaties) in Groningen. Kom kijken naar performance, dans, muziek, beeldend en fysiek theater dat je laat lachen, bij de strot weet te grijpen of je doet verwonderen. Zij nemen ons huis over met meer dan tien voorstellingen in negen dagen. 

  Karel Hermans & Aukje Schaafsma / Tryater & Jonge Harten - Skûmbek
  VR 17 NOV
  Doe je precies wat anderen van je verwachten of juist waar je zelf zin in hebt? Skûmbek is een ontregelende soap over voorspelbaarheid of een voorspelbare voorstelling over ontregeling. Alles lijkt perfect, maar langzaam raakt de boel ontregeld.

  Ontroerend Goed - £¥€$ (“Lies”)
  ZA 18 NOV / ZO 19 NOV
  Geld staat centraal in deze nieuwe productie van Ontroerend Goed. In £¥€$ is het alsof je een casino binnenwandelt, of een illegale pokerwedstrijd. Je schuift aan bij een speltafel en kruipt voor één avond in de huid van bankier, een superrijke. Jij hebt de touwtjes in handen, jij bepaalt de koers. Jij weerstaat de druk van de markt en doet enkel slimme investeringen. Toch?

  Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx - Het Atomistisch Manifest
  MA 20 NOV
  Geïnspireerd door surrealisten zoals André Breton, Salvador Dalí en René Magritte schreven Timo en Mats hun eigen, schreeuwerige manifest en knutselden ze een reeks avantgardistische acts bij elkaar. Dit resulteerde in hun eigen, bloedserieuze Cabaret Voltaire, balancerend tussen (pseudo)wetenschap, droom en clownerie.

  Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade - The Place to Be
  WO 22 NOV / DO 23 NOV
  Een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een uitputtende oefening van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee mannen vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie.

  Alexander Vantournhout & Bauke Lievens - Raphaël (een geforceerd duet)
  ZA 18 NOV / ZO 19 NOV
  In Raphaël ben je getuige van een geforceerd duet. Twee lichamen ontmoeten elkaar: het ene is actief, het andere passief, haast levenloos. Terwijl de ene de touwtjes in handen neemt en zijn ‘pop’ tracht te manipuleren tot ideale sparringpartner, blijft de ander een doods ding. Waar ligt de grens tussen intimiteit en perversie?

  Joseph Simon – Third Culture Kid
  MA 20 NOV / DI 21 NOV
  In Third Culture Kid ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt. Joseph groeide op in Nederland, Frankrijk en Duitsland en woonde een jaar in Japan. Hij geeft inzicht in danstechnieken, deelt herinneringen en spint zo een web van onvoorziene verbindingen waarmee hij niet alleen zijn eigen identiteit bevraagd, maar die van een hele generatie.

  Frascati Producties in coproductie met De Nwe Tijd / Anoek Nuyens & Rebekka de Wit - Tenzij je een beter plan hebt
  DI 21 NOV
  Steeds meer denkers roepen op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen. Er zijn zelfs verenigingen die je vragen de mier in jezelf wakker te maken. Dat lukte theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit niet, daarom proberen ze iets anders. Ze gaan op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is. Tenzij je een beter plan hebt…

  Julie Cafmeyer – Is this porn? no this is love
  WO 22 NOV / DO 23 NOV
  Na haar vorige spraakmakende voorstelling Therapie, in coproductie met Jonge Harten, presenteert Julie Cafmeyer nu haar nieuwe tekst en voorstelling Is this porn? no this is love, gespeeld door Julie Cafmeyer en Steve Aernouts.

  de polen – The Act of Dying
  VR 24 NOV
  In The Act of Dying proberen drie spelers als lichtvoetige niet-menselijke figuren te sterven. Ze gaan op zoek naar de ultieme vrijheid van de animatiefiguur: na een gewelddadige dood opnieuw verrijzen. Juist door de dood vanuit de lichtheid en speelsheid van de tekenfilmfiguur te benaderen, proberen de polen tot een waarachtige tragiek te komen.

  DESCHONECOMPANIE - Don Juan
  VR 24 NOV
  Drie jonge acteurs, een operazangeres en een pianist buigen zich onder leiding van regisseur Tom Goossens over Molières Don Juan, Mozarts Don Giovanni en Lorenzo Da Ponte’s libretto, klassiekers uit onze cultuurgeschiedenis. Zij proberen (op rijm en in de maat) hun standpunt over de liefde te achterhalen en te delen met wie luisteren wil.

  Clash #03 - Jonge Harten Eindfeest
  ZA 25 NOV
  Clash is terug! Ooit begonnen als eindfeest van Jonge Harten, krijgt Clash nu opnieuw vorm. Bereid je voor op een lange nacht vol gekkigheid, performance, muziek en beeldende kunst.

 • Meer weten?
 • Kijk voor het volledige programma op jongeharten.nl.