• Jonge Harten
   Festival

   • 2016

 • Jonge Harten is een negendaags theaterfestival (dit jaar van 18 t/m 26 november) dat plaatsvindt op allerlei plekken in Groningen en natuurlijk ook bij ons in het Grand Theatre. Tijdens het festival zijn de volgende voorstellingen bij ons te zien:

  Sien Vanmaele - Hope she was worth it. De opera
  vr 18 t/m zo 20 november, 20.00 uur
  Het werk van Sien Vanmaele is gevat en speels, Sien weet onderwerpen met rake zinnen heel dichtbij te brengen. De voorstelling die nu op Jonge Harten in première gaat is een muzikale voorstelling met een prachtige tekst, over de gedachtenkronkels van een bedrogen jonge vrouw.

  Suzanne Grotenhuis - ON ICE
  vr 18 en za 19 november, 21.30 uur
  ON ICE is een reis naar de toekomst en een reconstructie van het verleden. Over de aarde gezien vanaf de maan, over kunstschaatsen in de zomer, over de 18.735 spulletjes die een mens bezit, inclusief paperclips en herinneringen, en over wandelen door de woestijn. Kortom, over hoe je alles zou opofferen om grip te kunnen krijgen op het hier en nu.

  Howool Baek & Matthias Erian - Foreign body_solo
  ma 21 en di 22 november, 19.30 uur
  Foreign body_solo toont het lichaam in een staat van vervreemding. Het is nauwelijks meer herkenbaar als mens, maar het wordt een object. Dit ene lichaam verbeeldt de ervaring van mensen die niet in de samenleving passen. Niet in hun moederland maar ook niet in hun nieuwe land. Ze zijn verborgen, onbeschermd en statenloos. Foreign body_solo is een verstilde en intense bewegingsvoorstelling, geëngageerd en esthetisch.

  Thomas Dudkiewicz - Bedtime Stories
  ma 21 & di 22 november, 21.00 uur
  Thomas Dudkiewicz is terug, en hoe! Bedtime Stories is zijn nieuwe Engelstalige vertelvoorstelling. Met een surround sound speaker set, een uiterst intrige­rend geluidsontwerp en een stem van goud neemt Dud­kiewicz je mee in de verhalenwereld van Lilly, haar vader en haar opa, alledrie gespeeld door… Thomas Dudkiewicz.

  CLUB GEWALT - WHODUN!T$
  wo 23 en do 24 november, 21.00 uur
  Het jonge muzikale collectief CLUB GEWALT uit Rotterdam brengt een echte whodunnit in een overdadig huiselijk decor met veel deuren. Ze smijten met plot-twists en cliffhangers in dit murdermystery met klassieke elementen als: een upperclass landhuis op het Britse platteland, een kandelaar, een dolk, een touw en een subwoofer. Whodunnit? Who cares?

  fABULEUS & collectief dOFt - EVEN GEDULD
  wo 23 november, 19.30 uur
  We zien twee jonge acteurs op de vloer. Als één grote, ongestoorde machine ratelen ze hun pleidooi af. Met zeven grote spiegels op toneel lopen ze nogal eens tegen zichzelf en hun enorme ambities op. Ze willen wel een voorstelling maken, maar weten niet hoe dat moet. Maar moet het eigenlijk wel? Is willen niet genoeg?

  Lowie van Oers / Generale Oost - TURING
  do 24 november, 19.30 uur
  In TURING brengt theatermaker Lowie van Oers een ode aan Alan Turing, de man die op zijn vierentwintigste het grootste probleem uit de wiskunde oploste en met zijn Turingmachine het begin van de computer inluidde. Die tijdens de tweede wereldoorlog een held werd door de Duitse code, de enigma, te kraken. Die in de jaren ‘50 in Engeland werd veroordeeld vanwege zijn homoseksualiteit, chemisch gecastreerd werd en twee jaar later, op zijn eenenveertigste, zelfmoord pleegde met een vergiftigde appel.

  Espen Hjort - Hamlet
  vr 25 november, 19.30 uur
  De beroemdste zin uit Hamlet – ‘Zijn of niet zijn, dat is de vraag’ - ontbreekt in de versie van de jonge Noorse regisseur Espen Hjort. Hij bracht het klassieke toneelstuk van Shakespeare terug tot een handvol fragmenten die telkens terugkomen. Je ervaart als kijker heel direct de claustrofobische maalstroom van gedachten van de jonge, gevoelige maar ook berekenende Hamlet.

  Bosse Provoost & Kobe Chielens (de polen) - Moore Bacon!
  vr 25 nov, 21.30 uur en za 26 nov, 20.30 uur
  Je weet letterlijk niet wat je ziet in Moore Bacon!. Vanuit het duister doemt iets op. Is het een zwevend object, is het een lichaam? ‘Moore Bacon!’ biedt een heel bijzondere visuele ervaring, geïnspireerd door het werk van de Britse kunstenaars Henri Moore en Francis Bacon. Je ogen worden voortdurend bespeeld. Het lichaam (of toch object?) neemt onmogelijke vormen aan, het strekt zich uit, krimpt in elkaar en spat uiteen om zich vervolgens in een nieuwe gedaante aan je voor te stellen.

  CLUB GEWALT – KARAOKI KANYE
  za 26 november, 21.30 uur
  Na een succesvolle introductie tijdens Jonge Harten 2015, is CLUB GEWALT terug om het slotfeest van 2016 in te luiden. In een witte nachtclub heet CLUB GEWALT je welkom met KARAOKI KANYE. Muziektheater waarbij burlesque, hiphop, Andre Hazes en Kanye West prima samen gaan.

 • Bestel kaarten
 • Meer informatie en kaartverkoop via: jongeharten.nl