• Michel van der Aa / Wende / Nieuw Amsterdams Peil
   Spotlight

  • Music & Concerts
  • language no problem
 • Michel van der Aa is één van de meest spannende componisten van dit moment. Op unieke wijze smeedt hij muziek, film en theater tot echte toekomstmuziek. Op deze Spotlight-avond van Nieuw Amsterdams Peil, presenteert hij zijn muzikale  inspiratiebronnen en guilty pleasures en introduceert hij muziek van collega componisten. In zijn carte blanche speelt van der Aa zelf weer elektrisch gitaar, zoals hij in begin van zijn internationale carrière in een band deed. Van der Aa bundelt op deze avond vol verrassingen de krachten met special guest Wende. Zij stort zich o.a. op nieuwe stukken van hem. Kortom, een muzikale ontmoeting om niet te missen!

  Michel van der Aa won in 2015 De Johannes Vermeer Prijs, de grootste staatsprijs voor de kunsten, vanwege zijn baanbrekende rol in het Nederlandse en internationale muziekleven. Hij staat vooral bekend om zijn sterke theatrale verbeeldingskracht.

  Nieuw Amsterdams Peil (NAP) werd in 2005 opgericht door violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis. Als collectief richten zij zich op het spelen van een breed kamermuziek- en muziektheater repertoire in een flexibele bezetting. Hun focus ligt hierbij op de muziek van nu.