• New Life Choir Groningen o.l.v. Rani Elias
   Dagboek van…

  • Partnerprogramma
  • Music & Concerts
 • Wat gaat er in je om als je moet vluchten? Wat als je alles wat bekend en vertrouwd is moet achterlaten? En als je veilig de overkant bereikt, wat dan? Hoe gaat het verder in die nieuwe wereld? Wat maak je mee? Hoe pak je het aan?

  Het New Life Choir Groningen, bestaande uit gevluchte Syriërs, neemt je mee in hun wereld tijdens hun concert Dagboek van… Een ontroerend muziekprogramma afgewisseld met verhalen uit hun eigen dagboeken. Gastoptredens zijn er van Nawras Altaky, zanger en oud-speler, en van leerlingen van de vooropleiding van Lucia Marthas Groningen. Voormalig dirigent en pianiste van het koor Cobien Nieuwpoort zal ook een bijdrage leveren aan het programma. Eindregie is in handen van Majd Mardo, acteur bij het Internationaal Theater Amsterdam.

  Over New Life Choir Groningen
  In de noodopvang voor asielzoekers in Groningen vonden in 2015 een aantal Syrische vluchtelingen elkaar in het plan een koor op te richten. Zingen tegen de verdrukking in vanuit het verlangen iets positiefs terug te geven aan de Nederlandse maatschappij. Inmiddels is het koor gegroeid tot een gezelschap van 14 leden en onder leiding van een professionele dirigent wordt volop opgetreden. In hun repertoire zoeken ze de verbinding tussen de Nederlandse en Arabische muziek.

  Hoogtepunten tot nu toe waren een optreden in Paradiso met onder andere Blaudzun, Claudia de Breij en Caro Emerald, een optreden voor het koningsechtpaar tijdens Koningsdag 2018 op het Waagplein in Groningen en een optreden tijdens een van de liveshows van Holland’s got talent in februari 2019.

  www.newlifechoir.nl

  Rani Elias en Karoun Baghboudarian
  Het echtpaar Rani en Karoun vluchtte in september 2015 naar Nederland. Zij begeleiden het koor sinds augustus 2018. In juli van dat jaar rondden ze hun Masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium af. Rani met zijn trompet aan de klassieke muziekafdeling. Karoun met haar cello aan de Instrumental Learning and Teaching (ILT) afdeling.

  Zij speelden beide meerdere jaren voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Rani werkte daarnaast als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel is hij koordirigent bij het New Life choir, werkt als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten. Na haar afstuderen aan het Hoger Instituut voor Muziek in Damascus in 2003, was Karoun daar 12 jaar solfègedocent. Ze is nu repetitor van het New Life Choir en is werkzaam als cellodocent en co-leider bij het project Hello Cello Orkest Groningen. Daarnaast is zij oprichter en docent van het Kiddy Orchestra in diverse onderwijsinstellingen in de provincie Groningen, o.a. Kunstbedrijven- Westerkwartier.

  Nawras Altaky
  De Syrische zanger en oud-speler Nawras Altaky woont sinds 2015 in Utrecht. Hij speelt en zingt klassieke, traditionele en populaire Arabische en Oosterse muziek. Hij werkt graag aan interculturele projecten en treedt veel op.

  Vooropleiding Lucia Marthas

  Een prachtig lied over kinderen in oorlogssituaties wordt samen met een aantal leerlingen van de vooropleiding van Lucia Marthas Groningen uitgevoerd. Lucia Marthas Institute for Performing Arts biedt vooropleidingen voor het nationale en internationale werkveld van de performing arts, met name voor dans, musical en muziektheater.

 • Prijzen
 • Normaal: €10
 • Locatie
 • Benedenzaal