• Bellevue / Nic Bruckman
   Vader en moedertje - lezing

   • Geannuleerd
 • Een eerste lezing van de tekst van de nieuwe voorstelling Vader en Moedertje.

  Victor en Elly kennen elkaar al sinds de middelbare school. Ze keken allebei neer op het volwassen leven in hun provinciestad. Op lekker praktisch. Op doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

  Deels met dank aan hun vriendschap hebben ze allebei een vol en vervullend leven opgebouwd in de metropool. Maar één verwachting van het gewone leven begint bij Elly toch te kriebelen: een kind.

  Ze vraagt Victor om haar te helpen. In de logica van hun bubbel klopt het helemaal. Bovendien voelt hij zich gevleid. Maar bij de inseminatie lopen de spanningen al op, en net als Victor bedenkt dat hij er toch nog eens goed over na wil denken, blijkt Elly zwanger.

  Gedurende de zwangerschap begint Elly in Victor’s Nieuwe Vriendje een bedreiging te zien. En andersom begint Victor steeds meer legitieme gedachten van Elly weg te zetten als baby brain.

  Er ontwikkelt zich een machtsstrijd tussen de beide ouders en de steunpilaren van hun vriendschap worden lansen om elkaar mee te steken. Wiens droom wordt er werkelijkheid? Wie kiest de naam? Wegwerp of uitwasbaar? Hoe lang geef je borstvoeding? En wanneer zijn verschillen van mening eigenlijk een verdediging van de eigen legitimiteit als ouder?

  Hetero gezinnen hebben tal van heerlijk disfunctionele voorbeelden in de toneelgeschiedenis, om hun eigen destructieve patronen te herkennen en relativeren. Dit moet er een worden van de andere kant.

  Over Nic Bruckman
  Nic Bruckman debuteerde met zijn toneeltekst Kogelvis (2018 - ★★★★★ Theaterkrant). De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en speelde in een speciale bewerking Pufferfish op het VAULT Festival. Hij bleef in Londen werken, en maakte o.a. Stones en Consumption bij The Royal Court Theatre.

  Nu is hij terug in Nederland, schrijft én regisseert zijn eigen voorstellingen. Vorig seizoen maakte hij Bleeding Love (2020 - ★★★★ Dagblad van het Noorden) in coproductie met Grand Theatre Groningen.

 • Prijzen
 • : €5
 • Locatie
 • Bovenzaal (upstairs)
 • Coronatoegangsbewijs
 • Bij deze voorstelling werken we met een coronatoegangsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Kijk hier hoe dat werkt.